Ponedeljak, 6. oktobar 1997.

REPUBLICKA IZBORNA KOMISIJA

Do danas - ni reci

Beograd. - U toku jucerasnjeg dana Republicka izborna komisija nije saopstila nijedan jedini podatak o broju gradjana koji su se, u drugom krugu glasanja, opredeljivali izmedju dva predsednicka kandidata - Zorana Lilica (SPS-JUL-ND) i Vojislava Seselja (SRS).

Tek kasno uvece, bez dodatnog obrazlozenja, redakcije su obavestene da do danas nista iz RIK ne treba ni da ocekuju. Odluka je pala uoci zatvaranja biralista, iako je retkim novinarima koji su se juce zatekli u pres centru Skupstine Srbije sekretar RIK Nebojsa Rodic obecavao informaciju po zatvaranju birackih mesta.

Pres centar u kome su, pre dve nedelje, zujale kamere i sevali blicevi dok su se tiskali novinari sa svih meridijana, juce je zvrjio prazan. Strani izvestaci nisu ni vidjeni, a nestali su i kompjuteri sa kojih su, pre dve nedelje, saopstavani rezultati poslanickih i predsednickih izbora. Strucnjaka Zavoda za statistiku, koji su tada uz njih dezurali, ovoga puta nije bilo. To je medju novinarima izazvalo sumnju da Republicka izborna komisija tokom jucerasnjeg dana i nije imala bogzna sta da saopsti javnosti.

M. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /