Ponedeljak, 6. oktobar 1997.

DRAGAN STANKOVIC, UREDNIK INFORMATIVNOG PROGRAMA U NISKOJ TELEVIZIJI, PODNEO OSTAVKU

Vojkan Milenkovic "razbio" politicku rubriku

Posle zahteva Vuka Draskovica za smenu gradonacelnika Zorana Zivkovica opcija SPO postala dominantna

Nis. - Urednik informativnog programa Niske televizije Dragan Stankovic podneo je ostavku zbog neslaganja s nacinom sprovodjenja uredjivacke politike ove kuce koju je "potpuno centralizovao" glavni i odgovorni urednik Vojkan Milenkovic, saznajemo juce u ovoj informativnoj kuci ciji je osnivac Skupstina grada.

Nasi pouzdani izvori tvrde da Stankovic nije imao "gotovo nikakvu slobodu" u kreiranju informativnog programa, te da je Milenkovic "potpuno razbio" i politicku rubriku NTV, na cijem se celu nalazio Stankovic pre imenovanja za urednika informativnog programa. Milenkovic je novinare politickog sektora, koji su uredno pratili ovogodisnju predizbornu kampanju, rasporedio u komunalne ili reportazne rubrike.

U informativnom programu ove televizijske kuce je posle prvog kruga izbora, a narocito od podnosenja zahteva predsednika SPO Vuka Draskovica, koji su delimicno sproveli odbornici ove stranke u Nisu, da gradonacelnik (i potpredsednik DS) Zoran Zivkovic podnese ostavku, postala je dominantna politicka opcija SPO. Milenkovic je na celo ove informativne kuce dosao "po preporuci" Predsednistva SPO.

Zbog "jednostranog informisanja NTV, pada kvaliteta programa i gledanosti televizije" niske demokrate, koje sa SPO cine lokalnu koaliciju "Zajedno",najavili su nedavno da ce njihovi predstavnici u upravnom odboru NTV uskoro zatraziti smenu glavnog urednika Milenkovica.

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /