Utorak, 7. oktobar 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA OPTUZILA SOCIJALISTE

Pokradena Seseljeva pobeda

Prema podacima koje je saopstio Dragan Todorovic predsednik izbornog staba radikala, na izbore izaslo 52 odsto biraca od kojih je 51,55 odsto glasalo za Seselja, a 48,45 za Lilica

Beograd. - Portparol Socijalisticke partije Srbije, gospodin Ivica Dacic je lazov kao sto je i njegova partija lazovska. Javno ih pitam na osnovu kojih rezultata je ta stranka odredila manji broj biraca nego sto je izasao na izbore - ponovio je na nekoliko jucerasnjih konferencija za stampu predsednik Izvrsnog odbora i izbornog staba Srpske radikalne stranke, Dragan Todorovic. Prema njegovim recima, socijalisti pokusavaju na najgori moguci nacin da preokrenu situaciju u svoju korist "ponistavanjem glasova Siptara koje su sami upisali kao svoje glasace ne bi li Lilic na kraju pobedio".

- Socijalisti su na mestima na kojima nasim clanovima komisija nije bilo dozvoljeno da prate tok glasanja, ubacili listice, nih oko sedam- osam hiljada u Presevu. Naravno da su to sve Lilicevi "glasaci". E sad, kada su shvatili da gube i da ce nas kandidat Vojislav Seselj postati predsednik Srbije onda su odlucili da te glasove, bukvalno, izvuku iz glasackih kutija i kazu da na izbore nije izaslo vise od pedeset odsto biraca. Mi smo vec skupili veliki broj primedbi na tok glasanja. Najveci broj primedbi odnosi se, naravno, na izbornu jedinicu Pec. U toj izbornoj jedinici desio se i jedan neverovatan dogadjaj. Naime, izvesni gospodin Skreljic je pistoljem isterao nase clanove komisije sa birackog mesta Barana da bi zatim policajci njegov posao "dovrsili", zabranivsi im da nakon glasanja uzmu biracke spiskove. Takvih problematicnih mesta ima na pretek.

Prema zapisnicima koji su dospeli u sediste stranke, Seselj vodi ispred svog protivkandidata Zorana Lilica, sa cetiri odsto (51,55 na prema 48,45 odsto). Predsednik izbornog staba srpskih radikala tvrdi, na osnovu birackih spiskova, da je na izbore izaslo preko polovine potrebnih biraca (52 odsto). Lider radikala vodi u cak dvadeset izbornih jedinica, dok je njegov protiv kandidat zabelezio pobedu u nekim delovima Vojvodine i uze Srbije ( Zrenjanin, Valjevo, Pozega, Zajecar, Vranje). Medjutim, najubedljiviju "pobedu" Lilic je zabelezio na Kosovu i Metohiji, gde su, prema birackim spiskovima, pripadnici albanske manjine jednoglasno bili za kandidata socijalista.

V. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /