Utorak, 7. oktobar 1997.

VOJISLAV SESELJ O REZULTATIMA DRUGOG KRUGA PREDSEDNICKIH IZBORA

Nedostajao jedan procenat

Vreme za smirivanje tenzija:
Seselj sece tortu "velika Srbija" u
izbornom stabu radikala
FOTO: D. Milosevic

Beograd. - Rezultati izbora su impresivni i govore o trijumfu Srpske radikalne stranke - rekao je Vojislav Seselj, predsednik SRS u svojoj prvoj izjavi nakon drugog kruga predsednickih izbora, datoj Radio Indeksu.

Isticuci da "postoji greska" u izbornom zakonu koji propisuje da u drugom krugu mora izaci vise od 50 odsto gradjana, "sto ne postoji nigde u svetu", Seselj je rekao da je ovoga puta nedostajao jedan procenat da bi izbori bili uspesni i najavio svoju pobedu na ponovljenoj proveri volje biraca.

Prema njegovim recima na Kosovu i Metohiji je bilo mnogo nepravilnosti - najvise u Peci, ali i u Pristini i Gnjilanu "gde je bilo i policijskih intervencija i maltretiranja".

- Tamo se desilo nesto strasno. Socijalisti su pokrali mnogo siptarskih glasova, pa kad su videli da im to nije dovoljno, traze ponistavanje, da bi sprecili da odziv bude 50 procenata - rekao je Seselj, nazvavsi sve to "tragikomedijom".

Upitan da li ocekuje neke pokusaje ugrozavanja rejtinga SRS, Seselj je rekao da je "sva municija vec ispucana" i pozvao socijaliste da se "okanu corava posla". "Bolje da zajednickim snagama radimo na smirivanju tenzija u Srbiji", naglasio je on.

Seselj je rekao i da ce Centralna otadzbinska uprava SRS doneti odluku o tome ko ce biti kandidat na ponovljenim predsednickim izborima. Na pitanje da li ocekuje da mu protivkandidat bude Slobodan Milosevic, Seselj je rekao da "ne zna koga ce SRS odabrati za predsednickog kandidata", da "Milosevic po Ustavu nema pravo da se kandiduje", ali da mu "licno ne bi smetalo da se to desi".

V. D.

Bulatovic ima velike sanse

Komentarisuci izbore u Crnoj Gori, Seselj je rekao da je vodjstvo Momira Bulatovica u skladu sa ocekivanjima radikala. Prema njegovoj proceni, Bulatovic ce u drugom krugu imati vece sanse, jer ce se njemu sliti glasovi onih gradjana koji su podlegli propagandi o Djukanovicu kao favoritu. Cinjenica da su za Djukanovica "glasali Muslimani i Siptari", prema Seseljevim recima, "podstaci ce i mnoge gradjane koji su glasali za Djukanovica, da u drugom krugu glasaju za Bulatovica".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /