Utorak, 7. oktobar 1997.

"LOS ANDJELES TAJMS"

Tim CIA motri na Karadzica

Los Andjeles, Beta. - Americki dnevnik "Los Andjeles Tajms", pozivajuci se na neimenovane izvore americke obavestajne sluzbe CIA, pise da je nedavno na Palama doslo do "konfrontacije bosanskih Srba sa pripadnicima CIA, koji motre na bivseg lidera bosanskih Srba Radovana Karadzica". Tom prilikom niko nije povredjen, tvrde isti izvori, ali konstatuju da je incident "povecao zabrinutost" u Vasingtonu da hapsenje Karadzica, za kojim je Haski tribunal izdao poternicu zbog ratnih zlocina, mozda i nece moci da prodje bez nasilja. Ne navodeci kada, kako i gde se tacno incident dogodio, dnevnik u tekstu pod naslovom "Otkriveno prisustvo tima CIA-e", prenosi ocenu da je moguce da Karadzicevi telohranitelji "nisu shvatili da su ljudi koji motre na Karadzca - iz CIA-e", ali dodaje da oni vec dugo motre na njega, i da je na tako malom prostoru, kakav je region Pala, gotovo nemoguce da ostanu neprimeceni.

Neimenovani funkcioner Bele kuce potvrdio je da je "nedavno na Palama doslo do incidenta", ali je precizirao da do tog incidenta nije doslo u pokusaju SAD ili NATO da uhapse Karadzica. Izvori iz CIA-e, na koje se poziva "LA Tajms", kazu da americke specijalne snage i CIA od pocetka ove godine planiraju hvatanje bivseg lidera bosanskih Srba.

Po pisanju dnevnika, americki vojni komandanti i zvanicnici CIA-e smatraju da je nemoguce uhapsiti Karadzica "bez posledica".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /