Utorak, 7. oktobar 1997.

IZJAVE CRNOGORSKIH PREDSEDNICKIH KANDIDATA KOJI ULAZE U DRUGI IZBORNI KRUG

Djukanovic: Nelogicno je da u Crnoj Gori pobijedi kandidat SPS-a

Podgorica. - Svoj dobar rezultat na predsjednickim izborima premijer Vlade Crne Gore Milo Djukanovic ocijenio je "tim prije vaznijimkad se zna da je za protivkandidata imao covjeka koji je sest mjeseci uzivao izuzetnu naklonost i podrsku mocne drzavno-medijske masinerije Republike Srbije".

U izjavi drzavnim glasilima Djukanovic se pozalio na "puno nepravilnosti, kojima je hendikepiran veliki broj mladih ljudi koji nijesu upisani u biracke spiskove". "To je, naravno, vrlo vazno kada se zna da politiku Demokratske partije socijalista, koju sam ja na izborima predstavljao, podrzava najveci broj mladih ljudi", naglasio je Djukanovic.

"Ipak, ja s puno optimizma ocekujem drugi izborni krug. Uvjeren sam u moju izbornu pobjedu. Uvjeren sam da ce 19. oktobra Crna Gora definitivno poraziti politiku lutanja, sasvim svjesna da je ta politika ne moze povesti naprijed", rekao je Djukanovic.

Prema njegovom misljenju, "bilo bi sasvim neprirodno da u Crnoj Gori pobijedi kandidat Socijalisticke partije Srbije i gospodina Slobodana Milosevica, kad vec njegov kandidat nije mogao da pobijedi u samoj Srbiji".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /