Utorak, 7. oktobar 1997.

IZJAVE CRNOGORSKIH PREDSEDNICKIH KANDIDATA KOJI ULAZE U DRUGI IZBORNI KRUG

Bulatovic: Narod je podrzao istinu

Podgorica. - "Podrskom i povjerenjem biraca, kao i sasvim izvjesnim ocekivanjem da ce ova pobjeda biti potvrdjena u drugom krugu glasanja, u Crnoj Gori je pobijedilo opredjeljenje za SRJ, za demokratski i ekonomski bogatiju Crnu Goru i za Crnu Goru kao drzavu zasnovanu na vladavini prava, koja ce se odlucno boriti protiv kriminala, korupcije i sverca", izjavio je Momir Bulatovic povodom prvog kruga glasanja za izbor predsjednika, na kome je dobio najvise glasova.

Kao znacaj svog uspjeha on je istakao i "okolnosti u kojima su izbori pripremani i izvrseni". "Ja sam se zalagao i zalagacu se da moc istine u Crnoj Gori uvijek pobijedi moc novca i osionost vlasti koju je zastupao moj protivkandidat", rekao je Bulatovic, pominjuci i "ogromne svote novca koje su, sto javno sto tajno, koriscene za promociju gospodina Djukanovica".

"Sporazum koji je on potpisao s opozicijom sada se i definitivno pokazao kao njegova izborna koalicija. Uz to drzavni mediji u Crnoj Gori su bili pristrasni i neobjektivni. Informativni mrak koji su oni stvarali bio je uvecan nedavnom profasistickom akcijom nasilnog oduzimanja i unistavanja takozvane beogradske stampe. Medjutim, uprkos svemu tome, uprkos raskosi, novcu i politickoj podrsci opozicije, taj samozvani predsjednicki tim dozivio je zestok poraz", naglasio je Bulatovic.

"Mi smo bili sami protiv sve te sile, ali smo zahvaljujuci istini koju smo sirili Crnom Gorom bili i ostali s narodom, uocavajuci njegove potrebe, teznje i interese", naglasio je Bulatovic, konstatujuci da je pobijedio u 14 opstina, od ukupno 21.

Bulatovic ce, kako je rekao, vrijeme do drugog kruga glasanja iskoristiti da se susretne sa sto vise ljudi i iznese "istinu o nasim politickim stavovima i zalaganjima". "S posebnim nestrpljenjem ocekujem dva televizijska duela, kada vise nece moci da bude izbjegnuta prilika da povedem dijalog s gospodinom Djukanovicem, koji je on tako nespretno izbegao prilikom prethodnog suceljavanja", rekao je Bulatovic.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /