Utorak, 7. oktobar 1997.

SPO TUZIO ZORANA DJINDJICA I NEKE BEOGRADSKE LISTOVE ZA KLEVETU

Traze odstetu od 13 miliona dinara

Beograd, Beta. - Srpski pokret obnove (SPO) tuzio je lidera Demokratske stranke Zorana Djindjica za klevetu funkcionera SPO u beogradskoj vladi i zatrazio odstetu od sest miliona dinara, saopstila je juce informativna sluzba SPO.

Srpski pokret obnove tuzio je i dnevnike "Demokratija", "Blic" i "Dnevni Telegraf" kao i nedeljnik "NIN" zbog, kako se navodi u saopstenju, "objavljivanja Djindjicevih kleveta". Od tih listova SPO trazi cetiri miliona dinara odstete.

"Lider demokrata ce morati da dokaze sve ono sto je govorio na konferenciji za stampu prilikom smenjivanja s mesta gradonacelnika Beograda i u izjavama dnevnim novinama posle toga", navodi se u saopstenju.

Protiv dnevnika "Demokratija" SPO je podneo tuzbu i zbog toga sto je, kako se navodi u saopstenju, "objavio neistinitu tvrdnju da je lider SPO Vuk Draskovic izveo policiju na demonstrante", kao i zbog "objavljivanja imena ljudi koji su u navodnim rodbinskim vezama s porodicom Draskovic". Odstetni zahtev za te, kako SPO tvrdi "klevete", jeste tri miliona dinara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /