Utorak, 7. oktobar 1997.

PREMA PRISTINSKOM "BUJKU"

U cetvrtak nastavak dogovora o nastavi na albanskom

Pristina, Beta. - U Pristini ce se u cetvrtak sastati grupa "Tri plus tri" za sprovodjenje dogovora o normalizaciji skolstva na albanskom jeziku, koji su potpisali predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic i lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova, pise juce pristinski dnevnik na albanskom "Bujku".

Pozivajuci se na izvore koji su hteli da ostanu anonimni, list navodi da je predstavnik katolicke organizacije "Sveti Edjidjio", koja je posredovala u sklapanju sporazuma, prosle nedelje boravio u Beogradu u cilju reaktiviranja grupe "Tri plus tri", koju sacinjavaju po tri predstavnika Srbije i kosovskih Albanaca.

Predstojeci susret ce, ukoliko ne propadne zbog opstrukcije srpske strane, pokazati da li je Srbija zaista spremna da bezuslovno oslobodi skolske i univerzitetske objekte na Kosovu ili namerava i dalje da nastavi s manipulisanjem domace javnosti i medjunarodne zajednice, pise "Bujku".

U dosadasnjim susretima grupe "Tri plus tri", srpska strana je insistirala da se u pocetku nastava na albanskom normalizuje samo u osnovnim i srednjim skolama, a da se univerzitetsko obrazovanje ostavi za "bolja vremena", sto je albanska strana odbacila.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /