Sreda, 8. oktobar 1997.

SAOPSTENJE FONDA ZA HUMANITARNO PRAVO

"Momak s lutkom" ponovo uhapsen

Beograd, Beta. - Policija je juce privela i zadrzala na informativnom razgovoru Dejana Bulatovica, mladica koji je prosle zime u zatvoru proveo 25 dana zbog nosenja lutke u obliku predsednika SR Jugoslavije Slobodana Milosevica u robijaskom odelu, saopstio je Fond za humanitarno pravo. Na informativnom razgovoru u SUP Novi Beograd Bulatovicu je receno da se tereti za izvrsenje krivicnih dela iznude i razbojnistava, ali je nakon nekoliko casova provedenih u samici pusten kuci uz izvinjenje i molbu da sve sto se dogodilo ne iznosi u javnost, navodi se u saopstenju.

Fond za humanitarno pravo ocenio je da je policija danas bez osnova zadrzala Bulatovica i zatrazio od Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije da prestane da sikanira Dejana Bulatovica, kao i da utvrdi odgovornost lica koja su ucestvovala u danasnjim desavanjima u SUP Novi Beograd.

Bulatovic je siroj javnosti poznat po tome sto je 5. decembra prosle godine za vreme trajanja protesta gradjana zbog prekrajanja rezultata lokalnih izbora, uhapsen zbog nosenja lutke Milosevica u robijaskom odelu. Bulatovic je tada u policiji fizicki maltretiran, i nanete su mu teske telesne povrede. Zbog remecenja javnog reda i mira gradski sudija za prekrsaje osudio ga je na 25 dana zatvora, sto je Bulatovic potom i izdrzao. Fond za humanitarno pravo je povodom toga podneo krivicnu prijavu Prvom opstinskom tuzilastvu u Beogradu protiv NN pripadnika policije koji se terete za zlostavu u sluzbi i nanosenja teskih telesnih povreda. U saopstenju se navodi da do danas po toj krivicnoj prijavi nije nista uradjeno, niti je prikupljena postojeca medicinska dokumentacija o povredama koje je Bulatovic tada zadobio.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /