Sreda, 8. oktobar 1997.

USPEH MLADIH PROGRAMERA SRBIJE NA BALKANSKOJ OLIMPIJADI U GRCKOJ

Odneli dve srebrne i bronzanu medalju

Beograd. - Cetvoroclana reprezentacija mladih programera Srbije vratila se prekjuce iz Grcke, gde je u gradicu Drama, nedaleko od Soluna, od 29. septembra do 6. oktobra odrzana 5. balkanska informaticka olimpijada za srednjoskolce. Nasu ekipu, u kojoj su bili Jaroslav Blagojevic iz Zemuna, Matematicka gimnazija Beograd, Milan Stanojevic iz Soko Banje, Matemaricka gimnazija Beograd, Dejan Jovanovic iz Nisa, gimnazija "Svetozar Markovic" i Dragan Milenkovic iz Paracina, Matematicka gimnazija Beograd, vodili su dr Milan Tuba, Matematicki fakultet u Beogradu, i mr Dragan Urosevic, Matematicki institut SANU.

Na ovoj Balkanijadi, po prvi put su ucestvovale sve zemlje sireg balkanskog regiona. U konkurenciji 10 ekipa i skoro 40 takmicara, srebrne medalje osvojili su Jaroslav Blagojevic i Milan Stanojevic, bronzanu medalju osvojio je Dejan Jovanovic, dok je Dragan Milenkovic drugi po rangu medju onima koji nisu osvojili medalje.

Ovo je poslednja provera pred svetsku Olimpijadu koja se odrzava pocetkom decembra u Kejptaunu, u Juznoj Africi, saopsteno je iz Drustva matematicara Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /