Cetvrtak, 9. oktobar 1997.

OBE SELEKCIJE "PLAVIH" DANAS PUTUJU NA MALTU

U La Valetu - pojedinacno

Beograd. - Sa samo petoricom reprezentativaca (Djorovic, Jugovic, Milosevic, Mijatovic i Stojkovic) selektor Slobodan Santrac juce je na stadionu Milicionera odrzao jedini trening pred danasnji put na Maltu. Golman Kralj je vezbao sa Partizanom a Ognjenovic sa mladom selekcijom. U Novom Sadu svoju deonicu odradili su Govedarica i Mihajlovic.

Vec taj podatak da su "plavi" trenirali na "sve strane" i da ce vecina njih direktno doputovati u La Valetu - najbolja je ilustracija o tezini poslednjeg rivala Jugoslavije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Istina, kapiten Stojkovic je "obecao" da opustanja nece biti ali, ruku na srce, tesko je biti posebno motivisan protiv ekipe koja je u dosadasnjih osam utakmica zabelezila isto toliko poraza i gol-razliku od 2:31.

Zbog svega toga tesko je "sloziti" zanimljivu pricu o ovom subotnjem fudbalskom dogadjaju na Malti, ako to nije podatak da FIFA, iz nepoznatih razloga, nije dozvolila domacinu da susret zakaze u 18 casova. U kratkom dopisu FSJ stoji samo recenica da se "svi ucesnici seste grupe nisu slozili sa promenom termina", tako da ce i ovaj mec, kao i svi ostali u poslednjoj rundi, poceti u 20.00.

Dan ranije (petak) na stadionu u La Valeti sastace se mlade reprezentacije Malte i Jugoslavije. Utakmica je zakazana za 18.30 a glavni sudija bice Mendes Pratas iz Portugala.

Jos se ne zna da li ce biti direktnog televizijskog prenosa glavnog meca, ali nasi ljubitelji fudbala sigurno ne bi imali nista protiv da umesto toga posmatraju najzanimljiviji duel poslednjeg kola u kvalifikacijama: Italija-Engleska.

B. K.

Maravic u Kosicama

Potpredsednik FSJ Dusan Maravic dobio je jos jedno zaduzenje od UEFA. On ce biti delegat na utakmici Kosice-Juventus, koja se u okviru Lige sampiona igra 22. oktobra.

Juce je saopsteno da ce se zrebanje za naredno Evropsko prvenstvo (2000. godine) obaviti 18. januara iduce godine u belgijskom gradu Gentu. Kao sto je poznato, domacini sampionata bice Belgija i Holandija.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /