Cetvrtak, 9. oktobar 1997.

VECERAS U BOLONJI: KINDER-PARTIZAN CEPTER (20.30, TV)

Rastereceno do iznenadjenja

Kosarkase Partizana ocekuje veceras mozda i najvece iskusenje u prvom krugu Evropske lige - gostovanje u Bolonji gde ce se u dvorani Timsistema sastati sa "domacim" Kinderom. Obe ekipe do sada imaju po dve pobede i jedan poraz, crno-beli su odradili "po planu", odnosno pobedjivali kod kuce, Kinder je kiks protiv Orteza na svom parketu kompenzirao znacajnim trijumfom u Barseloni.

Partizan u Bolonji moze da igra rastereceno i to bi mogla biti najbitnija prednost naseg sampiona. Kinder nikako ne bi smeo da dozvoli jos jedan poraz kod kuce, ekipa u koju su letos investirani milioni mora da stremi najvisim dometima. Prvo ime Bolonjeza svakako je Predrag Danilovic, u Kinder su ove sezone dosli i Nesterovic, Rigodo, Skonokini, Frozini, uz Binelija, Abia i Savica makar na papiru jedan su od prvih favorita ovogodisnje evro lige. Najveci problem jos uvek im je neuigranost, ali su poslednje dve pobede, protiv Barse i Benetona u domacem prvenstvu pokazale da stvari polako dolaze na svoje mesto.

Ekspedicija crno-belih otputovala je juce u Bolonju sa "dovoljnom dozom" optimizma. Kljuc utakmice verovatno se nalazi u odbrani, jakom kolektivnom defanzivom trebalo bi protivnika izbaciti iz ritma, a dobar skok razvio bi i kontranapade koji su u poslednje vreme sve ubitacnije oruzje naseg sampiona.

- O kvalitetima Kindera ne treba posebno govoriti. To je skup milionera i pravih profesionalaca koji svakoj ekipi moze da uliva strah u kosti. Mi ipak razmisljamo samo o svojoj igri, trudicemo se da ih nateramo da se oni nama prilagodjavaju. Bicemo u maloj psiholoskoj prednosti jer nama ni poraz ne bi bio tragedija sto naravno ne znaci da nam na pamet pada da se predamo. Bolonjezi su jaki na svim pozicijama, verujem ipak da bi mogli da ih nadskocimo sto bi nam donelo prevagu - smatra trener crno-belih Miroslav Nikolic.

Utakmica u Bolonji pocinje u 20.30, a obezbedjen je direktan TV i radio prenos.

Z. Pavic

Olimpijakos gost Reala

U cetvrtom kolu Evropske lige kosarkasa sastaju se: Grupa "A": Limoz-CSKA, Efes pilsen-Makabi, Real-Olimpijakos. Grupa "B": Porto-PTT Ankara, Estudijantes-Kroacija osiguranje, PAOK-Beneton.

Grupa "C": Kinder-Partizan, Ortez-Hapoel, Ulker-Barselona. Grupa "D": Olimpija-Alba, AEK-Cibona, Timsistem-PSZ Rasing.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /