Cetvrtak, 9. oktobar 1997.

"KUP RADIVOJA KORACA": CRVENA ZVEZDA-HERCLIJA 92:71 (40:33)

Prebrz ritam za goste

Beograd. - Hala "Pionir". Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Mauzakis (Grcka) i Hasanji (Madjarska).

CRVENA ZVEZDA: Perovic 11 (3x3), Bencic 8 (1x3), Rakocevic 2, Stanojevic 9. Bolic, Topic 12 (1x3), Kuzmanovic 18 (2x3), Popovic 19 (3x3), Miskovic 4, Topalovic 9.

HERCLIJA: Mins 9 (13), Volson, Isak 4 (1x3), Robinson 15, Rencer 16 (1x3), Didon, Busten 4, Revah 11, Arditi 7 (1x3), Mutari 5.

Crvena zvezda je pobedila Hercliju - 92:71 (40:33) i vec posle dve utakmice u "B" grupi "Kupa Koraca" najavila da s pravom racuna na visok domet u ovom takmicenju. Pobednik je bio brzi, precizniji, takticki mnogo zreliji i posebno raspolozen za sut iz daleka (deset trojki).

Zvezda nijednom nije dozvolila gostima da dodju u prednost, iako je u pocetku imala dosta muke sa Darnelom Robinsonom, pa su crveno-beli najvise zbog crnoputog centra pravili faulove i vrlo brzo izasli iz bonusa. Milenko Topic je odigrao gotovo punih 13 minuta bez poena, usao je i pred kraj prvog dela, ali nijednom nije pogodio. Zvezdina prednost pela se i do 12 poena, Izralci su se priblizavali na minus 5 i par minuta pre odlaska na odmor izgledalo je da ce prednost svesti na minimum.

U drugom delu Kuzmanovic je sa dve uzastopne trojke podigao prednost na 13 poena, posle su se "raspucali" Popovic i Topic. Brzi ritam potpuno je "ubio" igru Izraelaca i Zvezda je zacas imala plus 19 (64:45). Do kraja sve se pretvorilo u formalnost i crveno-beli su se prosto poigravali sa nemocnom Herclijom. U jednom trenutku Rencer je pogodio sopstveni kos (upisan Topic), a u poslednjim minutima Zvezda je priredila malu egzibiciju pred odusevljenim navijacima.

- Zadovoljan sam rezultatom ali ne i igrom. Moji igraci su izuzetno slabo obavili posao koji je najlaksi (slobodna bacanja), morali su mnogo vise ici u kontre i sve u svemu pokazali da im nedostaje medjunarodno iskustvo - prokomentarisao je posle meca Zvezdin trener Zeravica.

R. Popovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /