Cetvrtak, 9. oktobar 1997.

PREDSEDNISTVO SPO JUCE UPUTILO POZIV DEMOKRATSKOJ STRANCI

"Predlozite kandidata za gradonacelnika Beograda"

"Pozivamo vas da, u skladu sa Sporazumom o koaliciji "Zajedno" na lokalnom nivou, Demokratska stranka iz redova svojih odbornika predlozi kandidata za predsednika Skupstine grada Beograda". Ovo je sadrzina pisma koje je Predsednistvo Srpskog pokreta obnove juce uputilo Demokratskoj stranci, a koje je potpisao generalni sekretar SPO, Vojislav Vukcevic.

Prema dosadasnjim izjavama clanova DS, ova stranka nece kandidovati ni jednog svog odbornika na mesto gradonacelnika. Verzija koja se ovih dana mogla cuti kaze da SPO to i ocekuje i da za mesto prvog coveka prestonice priprema Borivoja Borovica, uglednog beogradskog advokata i clana Predsednistva stranke. Pitali smo predstavnike obe stranke koja je od mogucih opcija najpribliznija istini i "ciji" ce biti novi gradonacelnik prestonice.

"Ovo je samo propagandni manevar!"

- Demokratska stranka nece kandidovati ni jednog svog odbornika na mesto gradonacelnika Beograda. Pismo koje nam je SPO poslao i u kome trazi od nas da nekoga kandidujemo, krajnje je licemeran postupak. Smenili su sve funkcionere gradske vlade koji su iz DS, nije bilo ni jednog ozbiljnog razloga za smenu Zorana Djindjica i sada bi bilo potpuno neozbiljno sa nase strane da ponovo ponudimo da neko od demokrata bude gradonacelnik - rekao je za "Nasu Borbu", Radoje Prica, sef odbornicke grupe Demokratske stranke u beogradskom parlamentu, dodajuci da je ponuda SPO samo "propagandni manevar ciji je cilj da se DS potpuno ukloni iz Skupstine grada".

Ako SPO kandiduje Borivoja Borovica na funkciju gradonacelnika, demokrate, kako je rekao Prica, nece glasati za njega. "Borovica ce na to mesto dovesti samo ujedinjeni glasovi nove koalicije SPO-SRS-SPS".

BORIVOJE BOROVIC, SEF ODBORNICKE GRUPE SRPSKOG POKRETA OBNOVE U SKUPSTINI GRADA

"Necu prihvatiti kandidaturu!"

- Srpski pokret obnove moze da me kandiduje na mesto gradonacelnika Beograda, ali ja to necu prihvatiti. To mesto, prema Sporazumu o koaliciji "Zajedno" pripada Demokratskoj stranci i ja ocekujem da oni ipak ponude nekog od svojih odbornika za tu funkciju - izjavio je za nas list Borivoje Borovic, sef odbornicke grupe SPO u gradskom parlamentu i clan Predsednistva ove stranke.

Na nase pitanje zbog cega bi odbio mogucnost da postane gradonacelnik, Borovic je odgovorio: - Moje ambicije su mnogo vece!

Odgovarajuci na tvrdnje demokrata da u Skupstini grada sada funkcionise tajna koalicija izmedju SPO, SRS i SPS, Borovic je istakao da "nema govora o postojanju te koalicije i da ce na sednici Glavnog odbora ove stranke u subotu, biti razgovora o ovim tvrdnjama".

S. Milicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /