Cetvrtak, 9. oktobar 1997.

PODGORICKE STUDENTSKE I OMLADINSKE ORGANIZACIJE

Necemo glasati za Bulatovica

Podgorica, Beta. - Predstavnici Omladinskog saveta Crne Gore, Saveza studenata i Akademskog kulturnog centra Crne Gore saopstili su juce da omladina i studenti nece glasati za aktuelnog predsednika Momira Bulatovica u drugom krugu predsednickih izbora u toj Republici, 19. oktobra.

Na konfererenciji za novinare u Podgorici, predstavnici tih organizacija izrazili su ogorcenje zbog Bulatoviceve izjave da je njihova akcija "medijske dekontaminacije Crne Gore", odnosno bacanja u kontejnere dela beogradske stampe, profasisticka. Oni su pitali kako to da "bivsi predsednk" (Bulatovic) nije ustao protiv spaljivanja podgoricke "Pobjede" na svom "porodicnom kongresu u Kolasinu" i protiv visemesecnog satanizovanja Crne Gore u delu beogradskihh medija, nego protiv njihovog opravdanog protesta.

Predsednik Saveza studenta Vladan Milatovic zamerio je Bulatovicu na nizu konkretnih politickih poteza i dodao da je na crnogorskom Univerzitetu vise nego aktuelna parola poruka predsedniku "Dovoljno je samo da Vi odete". "Na prestolu Crne Gore nikada nije bio covek koji je svoj narod, a posebno omladinu, nazivao fasistickom", istakli su predstavnici studenata. Oni su rekli da je Bulatovic time otisao korak dalje od svog "beogradskog mentora, koji je zimus, preko 100 dana pendrecio nase beogradske kolege".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /