Cetvrtak, 9. oktobar 1997.

ZAHTEV PROFESORA I CLANOVA UNIVERZITETA U NISU

Smeniti Sainovica iz Saveta - zbog izostanaka i neaktivnosti

Nis, FoNet. - Cetiri profesora niskih fakulteta clanovi Saveta Univerziteta zatrazili su da se sa mesta clana Saveta smeni Nikola Sainovic, zbog neaktivnosti i nedavanja doprinosa u funkcionisanju tog najviseg univerzitetskog tela, izjavio je juce dr Gradimir Milovanovic, profesor Elektronskog fakulteta i sef grupe za matematiku na toj visokoskolskoj ustanovi.

Milovanovic je objasnio da je najpre upucen usmeni zahtev, a zatim na trazenje rektora Univerziteta dr Branimira Djordjevica i pismeni, u kome je trazen odgovr na pitanje zasto Nikola Sainovic ne prisustvuje sednicama Saveta, niti sednicama Upravnog odbora Elektronske industrije, iako je caln tih tela.

"Trazili smo odgovor, jer smatramo da je clan Saveta Mile Ilic bio mnogo aktivniji, pa je smenjen", rekao je Milovanovic, koji je naglasio da je grupa profesora upozorena da se mesa u politicki teren. Grupa niskih profesora, clanova Saveta, je na poslednje dve sednice trazila da se pripremi pregled svih clanova tog tela i njihova partijska pripadnost, isticuci da se na Univerzitetu brane pozicije vladajuce partije. Milovanovic je dodao da su sednice Saveta nedelotvorne i da nije mogao da prodje i predlog da se obnovi zahtev kod nadleznog ministarstva i vlade da se obezbedi nabavka strucnih casopisa iz inostranstva, koji su neophodni za pracenje svetskih trendova u nauci.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /