Cetvrtak, 9. oktobar 1997.

VELIMIR ILIC, GRADONACELNIK CACKA I CLAN PREDSEDNISTVA SPO

Bozicev ucinak katastrofalan

Licni odnosi lidera demokratskih stranaka moraju da se poprave, izjavio Ilic, najavljujuci razgovore SPO sa strankama koje su bojkotovale izbore

Beograd. - Ocekujem da bude razgovora o stvaranju saveza Srpskog pokreta obnove i stranaka koje su bojkotovale izbore a povodom novih parlamentarnih izbora - kaze Velimir Ilic, clan Predsednistva Srpskog pokreta obnove i gradonacelnik Cacka. Prema njegovom misljenu novi izbori su moguci jer se moze ocekivati i parlamentarna, odnosno politicka kriza u Srbiji.

"Narod Srbije zeli saradnju, savez, koaliciju stranaka demokratske opozicije i savez mora da postoji. Treba raditi na tome", objasnjava Ilic navodeci i da licni odnosi lidera demokratskih stranaka moraju da se poprave, odnosno da se medjustranacke svadje prevazidju. Pri tome jos precizira da stranka ciji je visoki funkcioner na sledece izbore ne treba da izadje ni sama, a, naravno, ni sa ekstremistima.

Prema njegovim recima demokratska koalicija u Cacku i dalje dobro funkcionise. Ilic naglasava da je na prekjucerasnjoj sednici Predsednistva SPO jasno receno da koaliciju "Zajedno" na lokalnom nivou treba ocuvati. Sem toga, jasno je potvrdjeno i da ova stranka ne treba da ulazi u koaliciju sa Socijalistickom partijom Srbije, Jugoslovenskom levicom i Srpskom radikalnom strankom.

Kako kaze, u okviru analize rada stranke, trebalo bi da se oceni rad Milana Bozica koji, po njegovom misljenju, vise ne treba da bude savetnik Vuka Draskovica, predsednika SPO. To je, kaze, predocio i partijskim kolegama pre prekjucerasnjeg sastanka, u kojem nije mogao da ucestvuje zbog porodicnih obaveza. (Supruga Velimira Ilica ceka da se porodi "svaki cas". Porodica Ilic inace, vec ima petoro dece, od kojih je jedno usvojeno kao siroce - izbeglica).

Navodeci da su izborni rezultati SPO u Beogradu (koji je "bio nas") slabi, ocenjuje da za to veliki deo krivice snosi Bozic ciji su nastupi u javnosti, smatra, revoltirali, stvarali nedoumice. Umesto Bozica, ciji je ucinak "katastrofalan", trebalo bi na mesto savetnika dovesti nekog novog, ko zna studiozno da analizira politicke prilike, smatra Ilic.

N. T.

Glavni odbor SPO u subotu

U ovoj sedmici, SPO odrzava brojne unutarstranacke sastanke. Velimir Ilic nam je potvrdio da je za subotu zakazana sednica Glavnog odbora na kojoj ce se analizirati izborna kampanja stranke i izborni rezultati. Sem toga, juce je u Beogradu odrzan i sastanak predsednika opstina i gradskih vlada, clanova SPO.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /