Subota, 11. oktobar 1997.

POSLE CETVRTOG KOLA EVROPSKE LIGE

Dvojac na vrhu, Real na dnu

Cetvrti uzastopni poraz Reala i isto tako pobede Timsistema i Olimpijakosa, glavni su utisci posle cetvrtog kola Evropske lige kosarkasa. Jedino iznenadjenje ove nedelje svakako je poraz Barselone u Istanbulu, posebno jer je bio posledica trojke sa sedam-osam metara u poslednjoj sekundi.

Ono sto nase ljubitelje kosarke svakako najvise zanima jeste drugi poraz na gostovanju naseg sampiona, ovoga puta u Bolonji, od Kindera (77:72). Mnogo vise od vise-manje planiranog gubitka bodova, na vijace i pogon crno-belih treba da zabrine izuzetno losa partija Partizana. Tolike oscilacije u igri mozda i mogu da prodju u domacoj, prilicno nejakoj ligi, u Evropi, na gostovanju kod milionerske " legije stranaca", Kindera posebno, ne mogu da prodju. Samo po jedan raspolozen igrac u svakom poluvremenu (Drobnjak, pa Brkic), vecim delom meca indisponirani plejmejkeri i napad "bez" Cubrila, samo su nabacani pokazatelji do sada najbledjeg izdanja naseg sampiona u evropskoj eliti. Na to treba dodati i pomalo "zaboravljenu" nedisciplinu u igri koja se iskazivala bas u trenucima kada su crno-be li opasno hvatali prikljucak. Na cetiri poena razlike odmah na pocetku drugog poluvremena, u polukontri Drobnjak je negde u desetoj sekundi napada bez ikakvog rezona iza kapice neuspesno sutnuo za tr i poena, domaci su odgovorili "trojkom" i nagla psiholoska prednost Partizana je odleprsala. Danilovic, i preksinoc potpuno u odbrani "zaboravljeni" Rigodo, nisu cekali da im se dvaput kaze. Ako prih vatimo da je crno-belima ovaj poraz "planiran", za pobedu na strani (u Istanbulu, Tel Avivu ili Ortezu) trebace mnogo vise od dobre volje i optimistickih izjava.

Timsistem i Olimpijakos ostaju jedine neporazene ekipe, Bolonjezi su imali lak posao protiv Parizana, aktuelni prvak Evrope se zestoko namucio u Madridu, ceta Dude Ivkovica oterala je "kraljevski" kl ub na dno tabele "A" grupe. Beneton je doziveo prvi poraz od jake ekipe PAOK-a i imajuci u vidu dosadasnje rezultate, grupa "C", u kojoj igra i nas sampion, trenutno je najujednacenija i pitanje prva odnosno druga tri kluba bice otvoreno do pred sam kraj takmicenja u prvom krugu.

U Evro-ligi sledi pauza od dve nedelje zbog MekDonalds spektakla koji se od 16. do 18. oktobra odrzava u Parizu. Sledeci protivnik naseg prvaka je Ortez u beogradskom Pioniru. Pobeda je ponovo impera tiv, nova dva boda bila bi dobar osnov za iscekivanje jedne "planirane" pobede na strani i dva velika spektakla, utakmice protiv Barselone i Kindera u Beogradu.

Z. Pavic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /