Subota, 11. oktobar 1997.

NEUSPESAN SASTANAK PREDSEDNICKOG ODBORA KOALICIJE "VOJVODINA"

Bez tacke na krizu u "Vojvodini"

Povodom narusenih odnosa u koaliciji Nenad Canak najavio sankcije do kraja iduce nedelje, a na pitanje da li ce imena lidera koalicije ostati ista, ili ne, odgovorio: "Imena ce sigurno ostati ista, ali ce ih biti manje"

Novi Sad. - Sastanak predsednickog Odbora Koalicije "Vojvodina" kojeg je za juce popodne sazvao koordinator Mile Isakov, bio je neuspesan. Povod za zakazani susret (iza zatvorenih vrata) lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Canka, Narodne seljacke stranke dr Dragana Veselinova, Reformske demokratske stranke Vojvodine Ratka Filipovica i Isakova kao koordinatora, bili su naruseni odnosi izmedju lidera troclane koalicije i unutar koaliciona kriza koja je usledila nakon obelodanjivanja da je Veselinov samovoljno registrovao kao cetvrtog clana koalicije Pokret za Vojvodinu i javnih optuzbi predsednika NSS, s druge strane, da krizu uzrokuju prevelike liderske ambicije predsednika "nekih stranaka". No, jucerasnji sastanak je prekinut pre nego sto je zapravo i poceo.

Sve sto je o toku nesudjenog skupa uspelo da se sazna jeste da su u zakazano vreme stigli Canak, Filipovic, Veselinov i Sredoje Mihajlov (NSS), ali ne i koordinator Isakov koji je i sazvao sastanak. Prostorije RDSV je potom napustio i Canak. Po dolasku zadocnelog koordinatora Canak je, navodno, pozvan da se vrati, ali je on poslao sekretara LSV Antuna Kaica.

Sastanak je nakon toga na predlog Veselinova prekinut.

Nenad Canak: "Prolazio sam tamo"

Zbog cega niste bili na sastanku predsednikog Odbora koalicije?

Canak: "Bio sam sprecen, strasno".

Cime?

Canak: "Vozio sam motor".

Da li ste zaista bili na zakazanom mestu pre pocetka sastanka?

Canak: "Da, prolazio sam tamo".

Da li ste videli Veselinova?

Canak: "Nisam, ali mozda nisam dobro gledao".

Zasto niste ostali na sastanku?

Canak: "Prednja kocnica na motoru mi malo... znate vec, imao sam i udes prosle nedelje".

Da li ste vi uopste zeleli, ili ne, da budete na sastanku predsednickog Odbora?

Canak: "Bio sam sprecen".

To je potvrdio i sekretar Lige Antun Kaic, rekavsi da je, po dolasku na skup, predao pismeno ovlascenje sa potpisom Canka, ali da se Veselinov usprotivio takvoj zameni, iako je Kaic tvrdio da je ovlascen da prenese stavove Glavnog odbora u kojima se, navodno, govori i o stavu da Narodna seljacka stranka moze da ostane u koaliciji, ali samo ako promeni predsednika.

Nenad Canak sinoc je, medjutim, odbio da to decidirano potvrdi, ili demantuje, a najavio je da ce Liga sa svojim stavovima pred javnost izaci u ponedeljak. Kao razlog za to naveo je "tehnicke poslove" pojasnjavajuci da valja zavrsiti stenogram sednice Glavnog odbora Lige i tek potom formulisati stavove, jer je rec o "osetljivim pitanjima". Tokom iduce nedelje bice javnosti prezentirana i kompletna dokumentacija i prepiska - izjavio je Canak.

Na novinarsko pitanje da li on ocekuje skori rasplet krize u koaliciji, Canak je sinoc odgovorio: "Rasplet ne, jer nema ni zapleta. Kada neko nekoga uhvati u kradji, onda to nije zaplet, ali sankcije ocekujem do kraja nedelje". Upitan nadalje o kakvim sankcijama govori i da li ce imena dosadasnjih lidera Koalicije "Vojvodina" ostati ista, ili ne, odgovorio je: "Imena ce sigurno ostati ista, ali ce ih biti manje"!.

Z. Serences

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /