Subota, 11. oktobar 1997.

VELJKO KNEZEVIC, AMBASADOR SRJ U ZAGREBU

Ukidanje viza sa Hrvatskom najkasnije u maju

Zagreb, Beta. - Ambasador SR Jugoslavije u Hrvatskoj Veljko Knezevic izjavio je da se o ukidanju viza izmedju dve zemlje moze razgovarati tek nakon potpisivanja drugih medjudrzavnih sporazuma, ali je dodao da veruje da bi do toga moglo da dodje najkasnije do iduceg maja.

Normalizacija odnosa izmedju SRJ i Hrvatske bila je tema predavanja koje je Knezevic u sredu uvece odrzao u Zagrebu na tribini Koordinacije hrvatskih drustava prijateljstva. On je podsetio da su dve drzave do sada potpisale osam sporazuma od kojih je "sest zivotno vaznih i od obostranog interesa za stanovnike Hrvatske i SRJ". Ocenio je i da ce sporazum o medjusobnoj trgovini, o kojem se jos razgovara, prakticno legalizovati trgovinu koja se do sada odvijala pojedinacno i gotovo ilegalno. Jugoslovenski ambasador je najavio i potpisivanje sporazuma o zastiti i podsticanju ulaganja, izbegavanju dvostrukog oporezivanja i o finansijsko-bankarskoj saradnji.

"Tek nakon potpisivanja tih sporazuma doci ce na dnevi red ukidanje viza. Verujem da ce biti ukinute najkasnije do maja sledece godine" rekao je Knezevic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /