Subota, 11. oktobar 1997.

ZAJEDNICKA KONFERENCIJA ZA STAMPU DSS I NARODNE STRANKE CG

Izlazak na ponovljene izbore bio bi neozbiljan i neodgovoran

Vojislav Kostunica: Djindjic smatra da uz malo bolje uslove treba izaci na predsednicke, a ja mislim da se prvenstveno treba izboriti za parlamentarne izbore. Bozidar Bojovic: U Crnoj Gori referendum o opstanku zajednicke drzave

Beograd. - "Izbori u Srbiji su samo formalno uspeli posto ce svim strankama a narocito vladajucim socijalistima biti izuzetno tesko da zavrse izborni "posao", tj. da formiraju vladu. Medjutim, ukoliko opozicija u Srbiji koju cine stranke koje su bojkotovale izbore, odluci da izadje na ponovljene predsednicke izbore to bi bio neozbiljan i veoma neodgovoran cin pa makar izborni uslovi bili bolji nego ikad - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za stampu lider Demokratske stranke Srbije, Vojislav Kostunica.

Prema njegovim recima, u Crnoj Gori se na izborima vodila borba izmedju vlasti jer se crnogorska opozicija priklonila jednoj frakciji vladajuce garniture. Komentarisuci njegov sastanak sa liderom Demokratske stranke Zoranom Djindjicem, Kostunica je sastanak ocenio kao "vrlo koristan".

- Na sastanku su utvrdjene i nase pozicije i nase razlike, koje nesumnjivo postoje. Medjutim, svako je, za sada, ostao na svojim pozicijama a to znaci da Djindjic smatra da treba izaci na predsednicke izbore ako uslovi budu i malo bolji, dok ja smatram da se treba izboriti prvenstveno za nove parlamentarne izbore. Mislim da treba istrajati u nameri da se izbore najpovoljniji uslovi za parlamentarne izbore, jer predsednik bez podrske iz parlamenta predstavlja samo figuru. Predsednik Demokratske stranke, cini mi se, polako ostaje usamljen u nameri da se izadje na predsednicke izbore - rekao je Kostunica.

Izbori u Crnoj Gori, po predsedniku Narodne stranke Crne Gore Bozidara Bojovica, predstavljaju svojevrstan referendum o opstanku zajednicke drzave Srbije i Crne Gore. -Djukanovic je napravio stratesku gresku sto je Kilibardinu stranku iskoristio kao alibi za njegovu "pozitivnu" politiku prema SRJ. Zatim, Djukanovic je podsticao separatizam, pri cemu ni njegov suparnik nije nista bolji po tom pitanju. Medjutim, Bulatovic je stekao imidz zastitnika srpskih ineteresa u Crnoj Gori. Za ovakvu situaciju kriva je i nasa opozicija, koja to vise nije jer se priklonila Djukanovicu. Da se to nije dogodilo sada bi se realizovali zahtevi nekadasnje Narodne sloge - zakljucio je Bojovic.

V. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /