Ponedeljak, 13. oktobar 1997.

DS ODGOVARA NA PRETNJE RADETA MARKOVICA, POMOCNIKA MINISTRA POLICIJE SRBIJE

Posao MUP je da brani gradjane a ne da "brutalno intervenise"

Beograd, Beta. - Demokratska stranka optuzila je danas Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije da "najnovijim pretnjama" zeli da "zastrasi sve one koji se sa ovakvom vlascu ne mire".

Pomocnik ministra unutrasnjih poslova Srbije, general-potpukovnik Rade Markovic, izjavio je juce da ce sva okupljanja gradjana koja nisu prijavljena po zakonu, policija i ubuduce sankcionisati. On je dodao da svaki skup mora prethodno da bude najavljen, sto, medjutim, ne znaci da ce svaki biti i odobren.

"Odavno je jasno da se gradjani Srbije ne daju vise zastrasiti ni brutalnim intervencijama kakve smo ponovo videli poslednjih dana u Beogradu, a kamoli pukim pretnjama", navodi se u saopstenju DS i dodaje da je u svim demokratskim zemljama zagarantovano pravo gradjana da mirno demonstriraju boreci se za svoja prava.

DS istice da "MUP Srbije konacno mora da shvati da njegov posao nije da red i zakon brani tako sto ce napadati mirne demonstrante, vec da radi svoj posao, a to je da brani gradjane Srbije od rastuceg kriminala". "Tu svoju ulogu MUP je odavno zaboravio", zakljucuje se u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /