Ponedeljak, 13. oktobar 1997.

Ratko Filipovic: Kako ocuvati Koaliciju?

"Ne bih rekao da je sastanak Predsednickog saveta Koalicije bio neuspesan. On je samo prekinut nakon sto smo upoznati sa zakljuccima Lige koji su takve prirode da smo svi morali da se povucemo u svoje stranke i zauzmemo svoje stavove. Odnosi u Koaliciji su tako eskalirali da se od odbora nije moglo ocekivati resenje, a ocigledne su razlike koje postoje i koje naprosto moramo staviti na dnevni red stranackih organa.

"Ne verujem da cemo u RDSV dovesti sebe u poziciju da se izjasnjavamo da li smo za jednu ili drugu stranu. Krajem nedelje reformisti ce reci kako oni vide Koaliciju "Vojvodina" u buducnosti.

Postoje, naime, razlike u koncepcijama, no sukob u koaliciji nastao je na jednom "slucaju" koji je bacio dosta negativnu senku na nase odnose i sada moramo razgovarati pod tim opterecenjem. Zao mi je sto Liga nije obelodanila svoje stavove.

Iz analiza izbornog rezultata ce puno toga proisteci i rezultirati, i to ce i formulisati odgovor na pitanje koje je postavila Liga.

Ja sam, inace, jako zabrinut od kako sam upoznat sa tacnom formulacijom Liginih zakljucaka i istina je da je veoma tesko doneti prevazilazece odluke u pravcu ocuvanja Koalicije. A, sto se tice pitanja da li je Koalicija "Vojvodina" ugrozena, rekao bih da smatram da je 120 hiljada biraca svoje glasove dalo Koaliciji, a ne jednoj od tri stranke, jos manje njenim liderima i da upravo glasovi tih biraca nama moraju dati snage da se ovo prevazidje. Koalicija "Vojvodina" mora opstati, a nijedna od stranaka ne bi smela preuzeti da ona umesto nje bude nosilac ideje Koalicije "Vojvodina", a narocito ne lider".

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /