Sreda, 15. oktobar 1997.

SAVEZNA VLADA PRIHVATILA TEKST SPORAZUMA SA RUSKOM FEDERACIJOM

Ruski robni kredit 150 miliona dolara

Beograd, Beta. - Jugoslovenska vlada prihvatila je juce tekst sporazuma o drzavnom robnom kreditu koji je Ruska Federacija odobrila SR Jugoslaviji u iznosu od 150 miliona americkih dolara.

Kako je saopsteno posle sednice Savezne vlade, odobreni kredit jugoslovenska strana koristice naredne dve godine za placanje uvoza ruske opreme, robe i usluga u oblasti energetike, gasne privrede, rudarstva i metalurgije, i u drugim sektorima od obostranog interesa.

Savezno ministarstvo za finansije zaduzeno je da u saradnji sa drugim resorima i Narodnom bankom Jugoslavije, odabere jugoslovensku banku koja ce sa ruskom stranom usaglasiti medjubankarski sporazum i druge pratece dokumente za operacionalizaciju Sporazuma o ruskom drzavnom robnom kreditu.

Jugoslovenska vlada je ocenila da je posle ukidanja sankcija broj stranih vozila na domacim magistralnim putevima u blagom porastu, ali da je stanje u tranzitnom saobracaju i dalje nepovoljno. Vlada je zakljucila da hitno treba preduzeti sinhornizovane mere iz savezne i republicke nadleznosti u cilju stvaranja uslova za brzi rast tranzita na jugoslovenskim putevima, sto bi omogucilo i postizanje maksimalnih ekonomskih efekata.

Na jucerasnjoj sednici Savezna vlada je utvrdila osnove za ucesce jugoslovenske delegacije na bilateralnom sastanku sa pregovaracem za sukcesiju ser Arturom Votsom, 16. oktobra u Briselu. Jugoslovensku delegaciju predvodice akademik Kosta Mihajlovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /