Sreda, 15. oktobar 1997.

SPO NAJAVIO RASPODELU MANDATA ZA SAVEZNU SKUPSTINU

Predsednicki izbori mogu biti zakazani i u narednom milenijumu

Ivan Kovacevic: Nista ne znam o ostavci Borivoja Borovica. Vojislav Vukcevic: Razreseni samo clanovi koji se nisu dovoljno zalagali u izbornoj kampanji

Beograd. - Podsecamo na odluku Glavnog odbora stranke da se sve nesuglasice resavaju unutar Srpskog pokreta obnove, a ne preko novina - rekao je juce Ivan Kovacevic, portparol SPO na konferenciji za novinare, odbijajuci da komentarise izjave visokih funkcionera te stranke koje su usledile nakon sednice Glavnog odbora te stranke.

- Nista ne znam o toj ostavci - prokomentarisao je Kovacevic pitanje novinara o postupku Borivoja Borovica. "Zna se kome se podnosi ostavka na clanstvo u Predsednistvu", rekao je Kovacevic, ali nije zeleo konkretno da odgovori da li je Borovic o ostavci obavestio Vuka Draskovica. Portparol SPO nije mogao ni da potvrdi da li ce predsednik SPO do kraja nedelje posetiti Cacak, kako je to najavio gradonacelnik Velimir Ilic.

Generalni sekretar SPO Vojislav Vukcevic je rekao da Opstinski odbor SPO u Cacku nije raspusten, niti je bilo koji clan SPO iskljucen iz stranke. "Nemamo problema u Cacku, ali ne osporavamo cinjenicu da neko drugacije misli. Nikome nije izrecena nekakva disciplinska mera zbog toga, vec su samo razreseni oni clanovi koji nisu podneli izvestaj o svom radu i nisu se zalagali dovoljno u izbornoj kampanji", istakao je Vukcevic.

- Predsednicki izbori u Srbiji po zakonu i Ustavu mogu biti zakazani u narednom milenijumu, cak i u onom narednom milenijumu - ocenio je Kovacevic. Po njegovim recima, Srpski pokret obnove ce uskoro raspodeliti mandate u saveznom parlamentu po sistemu "ni po babu, ni po stricevima". Novinari su insistirali na objasnjenju takve podele, ali je portparol SPO rekao da ce podela biti uradjena "po pravdi Boga istinoga".

- Mandati ce biti podeljeni pravedno - naglasio je Kovacevic, podsecajuci da je sporazum koalicije "Zajedno" srusen. "Ne mogu oni koji su raskinuli ugovor na njega da se pozivaju", rekao je portparol SPO, uz konstataciju da ce SPO verifikovati savezne mandate "kada budu hteli i u vremenu kada to budu hteli".

Optuzujuci pojedine novine da rade na "samounistenju" tako sto su se ustremile da "uniste SPO", Kovacevic je naglasio da je SPO jedina stranka koja je spremna da zrtvuje i sebe, zarad dobra naroda.

- Broj glasova na proteklim izborima oduzeo je pamet politickim marginalcima, koji najavljuju frontalno ujedinjavanje sa svim ostalim marginalcima. Ide se toliko daleko, da se formiraju strancice za Sumadiju i daju nekakvu podrsku Zoranu Djindjicu, ali posto znaju da je taj front slab oni bi da ga prosire sa strankom Sulejmana Ugljanina i Albancima sa Kosova - ocenio je Kovacevic i dodao: - To je jadna pamet, ali nam cini cast sto su se takvi histericno zalagali protiv SPO. U tom kontestu Kovacevic je pomenuo i informaciju, po kojoj je jedan od potpredsednika SPS koji "pije viski sa Djindjicem" na poslednjoj sednici Glavnog odbora te stranke, trazio da se "takve stranke posle izbora uvuku u vlast i da nije trebalo dozvoliti da SPO toliko ojaca i osvoji toliko glasova".

- Politicki marginalci u Srbiji proturaju novu varijantu parole "Politicki marginalci, ujedinite se - zakljucio je portparol SPO.

Beogradu ne preti prinudna uprava

- Nema bojazni da ce u Beogradu biti uvedena prinudna uprava, ukoliko uskoro ne bude izabran novi gradonacelnik - smatra Ivan Kovacevic. Takve najave iz redova Srpske radikalne stranke, portparol SPO je prokomentarisao recima: "Ja ne znam nista o takvom pravnom postupku, ali tu je profesor pravnih nauka Vojislav Vukcevic, koji kaze da po zakonu ne moze biti tako, pa neka Steva Dragisic dodje na besplatne casove prava kod profesora Vukcevica".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /