Sreda, 15. oktobar 1997.

VLATKO VUKOVIC, JEDAN OD OSNIVACA SPO U NOVOM SADU, NAPUSTIO STRANKU

Draskovic okruzen losim savetnicima

Na proteklim izborima ni Vuk Draskovic ni SPO nisu dobro prosli, pa zbog toga Danica Draskovic i Milan Bozic, kao glavni u centralnom izbornom stabu treba da snose konsekvence - ocenio Vukovic

Novi Sad. - Prinudjen sam da istupim iz clanstva u Srpskom pokretu obnove. U potpunosti podrzavam program te stranke, jer je najblizi mojim uverenjima. Medjutim, i najbolje ideje mogu da propadnu. Velika energija clanstva i simpatizera Srpskog pokreta obnove uzalud je rasuta, posto njen idejni tvorac, Vuk Draskovic, nije mogao da je realizuje - saopstio je na konferenciji za novinare bivsi predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove i jedan od osnivaca stranke, i jedanod iskljucenih clanova Glavnog odbora SPO Vlatko Vukovic. - Ljudi, koje je Vuk izabrao da ga savetuju, lose su to radili. NJih je on na zalost slusao i to je jedan od razloga sto program SPO nije realizovan - dodao je.

Clan SPO-a od 1990. godine, narodni poslanik u dva mandata Vlatko Vukovic se krajem '94. povukao iz aktivnog rada stranke, jer se nije, kako je istakao, slagao sa kadrovskom politikom u Novom Sadu. Nakon osnivanja koalicije "Zajedno", ponovo je poceo aktivno da se bavi politikom. - "Zajedno" je pobednicka kombinacija - kaze on procenjujuci da bi bila drugacija politicka slika Srbije "da se za tu koaliciju imalo sluha i da je opstala".

Na proteklim izborima, misljenja je Vukovic, ni Vuk Draskovic, ni Srpski pokret obnove nisu dobro prosli, pa zbog toga Danica Draskovic i Milan Bozic, kao glavni u centralnom izbornom stabu, treba da snose odgovarajuce konsekvence. I u Novom Sadu, kako ocenjuje Vukovic, SPO je dobijanjem samo jednog poslanickog mesta zabelezio veliki uspeh. Nestabilnost u novosadskom SPO i nekoliko promena, koje su se u vrlo kratkom vremenu desile u GO, Vlatko Vukovic objasnio je "jednom organizovanom grupom, koja ima zadatak da rusi svaki gradski odbor". On nije hteo da imenuje tu grupu, samo je napomenuo da se "zna ko je organizator i njegove smene, i smene Mihajlu Svilaru", a sada j ei Stevan Vrbaski i njegov Gradski odbor na redu".

S. Ja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /