Sreda, 15. oktobar 1997.

GRADSKI ODBOR DEMOKRATSKE STRANKE KRAGUJEVCA

Predstoji jagma za foteljama

Korektni odnosi u kragujevackoj koaliciji "Zajedno". Uticaj socijalne bede na rezultate izbora

Kragujevac. - Imamo saznanja da ce novi predsednicki izbori u Srbiji biti odrzani u martu naredne godine, sto odgovara socijalistima, ali ne i Vojislavu Seselju. Situacija sa parlamentom je jos komplikovanija, a intenzivni razgovori oko formiranja republicke vlade vode se izmedju sve tri strane, tako da su sve opcije moguce, pocev od manjinske vlade socijalista do kaolicija SPS-SPO, SPS-SRS ili SRS-SPO, receno je na jucerasnjoj pres konferenciji Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu.

Prema recima predsednika GO DS dr Vlatka Rajkovica, rezultati bojkota izbora su sve ocitiji. Ovo tim pre sto je sve jasnije da one stranke koje su usle u izbornu trku nemaju nameru nista da promene u drzavi i drustvu, tako da "sad predstoji trka i jagma za ministarskim foteljama".

- Pokusavamo da napravimo blok demokratskih snaga koji bi, pored nas, trebalo da cine GSS, DSS, DC, koalicija "Vojvodina", Grupa 17... Da li ce ova grupacija imati svog kandidata na ponovljenim predsednickim izborima zavisi od toga da li ce biti ispunjeni nasi vec poznati zahtevi, kojima se insistira na ravnopravnim izbornim uslovima. Bez toga demokratski blok nece izaci na izbore - kaze dr Rajkovic.

On je potom istakao da su odnosi unutar kragujevacke koalicije "Zajedno" korektni, da se njen program ovde realizuje, te da nema razloga da se ona rasturi i zatim pristupi nekom drugom politickom bloku.

Na jucerasnjoj konferenciji za stampu receno je i to da je "socijalna situacija u gradu gorljiva" posto se, mereno zivotnim standardom gradjana, Kragujevac u konkurenciji pet srpskih gradova i dalje nalazi na poslednjem mestu, kao i da je daleko iza velikog broja manjih opstina i varosica u Srbiji.

- Kragujevac je postao grad u kome u najvecoj meri nema razlike izmedju zaposlenih i nezaposlenih. I jedni i drugi sve teze prezivljavaju. Takva situacija je, nedvosmisleno, pokazala kako socijalna beda moze da utice na rezultate izbora - kaze potpredsednik GO DS i direktor Centra za socijalni rad u Kragujevcu Slavica Saveljic.

Z. R.

RTV Kragujevac - lose radi

Vrlo sam nezadovoljan radom RTV Kragujevac. Mislim da u Televiziji ima mnogo zaposlenih, da je kadrovska situacija losa. Smatram da rukovodstvo i urednici Televizije lose rade svoj posao - rekao je juce predsednik GO DS dr Vlatko Rajkovic, koji je i potpredsednik Skupstine grada Kragujevca.

Upitan da li smatra da je kragujevacka TV televizija SPO, dr Rajkovic je rekao da je "gledajuci predizbornu kampanju odgovor - da".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /