Sreda, 15. oktobar 1997.

PISMO KOLEGIJUMA MINISTARSTVA UNUTRASNJIH POSLOVA RS BILJANI PLAVSIC

Spreciti razlaganje Republike Srpske

Bijeljina. - Kolegijum Ministarstva unutrasnjih poslova sa Pala obratio se predsednici Republike Srpske Biljani Plavsic "u ime istine i predupredjenja najtezih ekcesa i sukoba" zbog, kako je receno "akcija koje provodi i planira vrh nelegalnog MUP-a u Banjaluci". Kolegijum skrece paznju na niz akcija protiv pripadnika MUP sa Pala, ilustrujuci to pokusajem zauzimanja centara javne bezbednosti, nabavkom 3.000 "crnih policijskih uniformi dopremljenih iz inostranstva za policiju u zapadnom delu RS", hapsenjem i smenjivanjem sa rukovodecih mesta pripadnika MUP RS privrzenih rukovodstvu sa Pala.

"Pozivamo Vas da kao Predsednik Republike Srpske, koji po Ustavu predstavlja Republiku Srpsku, ostro reagujete prema medjunardnoj zajednici, povodom najnovijeg teskog ekcesa americkih vojnika, koji su u mestu Dugo Polje, Modrica, 12.10.1997. godine, oko 21,45 casova, gusenicom tenka usmrtili dva, a tesko povredili jednog gradjanina Republike Srpske, a potom onemogucili uvidjaj i otisli sa mjesta dogadjaja, kao da se nista nije dogodilo. Postujuci Dejtonske odredbe, pitamo se kakav je to imunitet ljudi u nasoj zemlji, koji "kao necija deca" gaze nasu decu.

Posto Vi imate najvise uticaja i posto je to Vasa ustavna obaveza, molimo Vas da sprecite ili bar zaustavite razlaganje Republike Srpske po svim savovima i sacekate da narod na izborima kaze ko ce i na koji nacin konstituisati vlast a time i voditi i kontrolisati policiju", kaze se na kraju javnog pisma kolegijuma Ministarstva unutrasnjih poslova predsednici Plavsic, koje je juce telefonom dostavljeno redakciji "Nasa Borba".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /