Sreda, 15. oktobar 1997.

NARODNA STRANKA CRNE GORE POZVALA CLANSTVO DA GLASA ZA MILA DJUKANOVICA

Bez laznih komunista i cetnika

Koalicija Seselj-Bulatovic odmah je otvorila sve rane i krvave podele Crne Gore, a prva je pocela da ih leci "Narodna sloga"

Podgorica. - Narodna stranka je zvanicno pozvala svoje clanove i simpatizere da 19. oktobra glasaju za predsjednickog kandidata Mila Djukanovica.

- Lazni komunisti i lazni cetnici Momira Bulatovica i Vojislava Seselja stupili su u koaliciju, i odmah otvorili sve rane i krvave podjele Crne Gore, koje je prva pocela da lijeci koalicija "Narodna sloga". Zato nijesmo imali mnogo dilema da li treba ili ne podrzati reformsku orijentaciju jednog dijela DPS-a, koju personifikuje Milo Djukanovic - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare Predrag Drecun, potpredsjednik Narodne stranke, osvrcuci se na aktuelnu politicku situaciju u Crnoj Gori.

On je, pritom, naglasio da je udruzena opozicija uz veliki napor uspjela da u ovom momentu ne predlaze svog kandidata, "svjesna da bi njeni kandidati omogucili pobjedu Momira Bulatovica i njegovih mentora Slobodana Milosevica i Vojislava Seselja". Drecun tvrdi da bi time opozicija postala "direktan saucesnik gasenja Crne Gore kao ravnopravne republike u SRJ".

Polemisuci sa Zoranom Zizicem, potpredsjednikom DPS-a Momira Bulatovica, koji je izjavio da su biracki spiskovi konacni i da se ne smiju mijenjati, Drecun je naglasio da "to zvuci groteskno, kao sto smijesno zvuci i njegova izjava da bi dopune birackih spiskova ugrozile kandidate koji su se nadmetali u prvom krugu i izgubili". "Ni jednom gradjaninu koji je 19. oktobra navrsio osamnaest godina ne smije se uskratiti ustavno pravo da bira", kategorican je Drecun.

Na pitanje novinara "Nase Borbe" kako procjenjuje snagu opozicije na ovim izborima, Drecun je rekao da je u prvom izbornom krugu Milo Djukanovic dobio oko 120.000 glasova udruzene opozicije, i dodao da je crnogorski premijer mogao mnogo bolje da prodje, da mu je Izborni stab bolje radio. Prema njegovom misljenju, Djukanoviceva greska je sto je "trosio pare na spoljni efekat, dok je Bulatovic isao drugim putem, spustajuci se u bazu, potrosivsi nista manje novca".

B. I. Milicic

Sad ce i mis da cupa repu

"Da bi Milo Djukanovic trijumfovao vec u prvom izbornom krugu nedostajala je jedinstvena podrska opozicije", konstatovao je Drecun, dodajuci da su izbori licili na pricu iz bukvara o djedu i repi. "Nedostajao je mis pa da izvucemo repu", rekao je Drecun, prigovarajuci (slikovito) svojim koalicionim partnerima liberalima, sto su apstinirali u prvom izbornom krugu.

Opozicija ce inace angazovati svoje clanove da kontrolisu izbore u drugom krugu, da ne bi doslo do kradje. Drecun je iznio podatak, do koga su dosli "narodnjaci" da je samo u podgorickom prigradskom naselju Maline dva puta glasalo 360 gradjana.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /