Sreda, 15. oktobar 1997.

KONTROLA BIRACKIH SPISKOVA U PODGORICI

Vise od 400 biraca glasalo dva ili vise puta

Podgorica, Montena-faks. - Haoticno stanje birackih spiskova nije samo prouzrokovalo dodatno politicko sukobljavanje dviju politickih opcija koje zastupaju dvojica predsjednickih kandidata, vec ce, po svemu sudeci, prouzrokovati i mnogo teze posljedice, pa i krivicnu odgovornost za one koji su umijesani u manipulacije sa tim spiskovima.

Kako saznaje Montena-fax, dosadasnjom kontrolom birackih spiskova u glavnom gradu Crne Gore, evidentirano je vise od 400 imena ljudi koji su 5. oktobra glasali dva ili vise puta! Kontrola jos nije zavrsena, a posle kompletiranja, spisak sa imenima koji su ucinili krivicno djelo glasajuci dva puta, bice javno objavljen, pa ce se oni naci na grdnim mukama.

Montena-fax saznaje da se cini sve da bi se doskocilo eventualnim novim manipulacijama prilikom glasanja, pa ce Opstinska izborna komisija u Podgorici predloziti da se u nedjelju, 19. oktobra, moze glasati samo na glasackom listicu koji ce, prije nego sto ga birac preuzme, biti parafiran od posmatraca oba kandidata, a razmatraju se i neki drugi modaliteti, koji treba da sprijece nezakonitosti na biralistima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /