Cetvrtak, 16. oktobar 1997.

NAJAVLJENA PREMIJERA U NISKOM NARODNOM POZORISTU

"Ja Klaudije" Irfana Mensura

Nis. - Nisko Narodno pozoriste ovogodisnju sezonu pocinje premijerom predstave Dzona Mortimera i Roberta Grejvsa "Ja Klaudije" u reziji i adaptaciji Irfana Mensura.

"Iako zivimo u periodu kada je borba za vlast deo nase svakodnevnice, ova predstava nije politicka. Ali ona nudi perpetuum mobile vlasti i zbog toga je uradjena van prostora i vremena", rekao je juce na konferenciji za novinare reditelj Mensur i najavio da ce premijera predstave biti izvedena u subotu 18. oktobra. Prema njegovim recima "Ja Klaudije" lebdi izmedju Rima, evropskog gradjanskog drustva i buducnosti. "U mojim predstavama glumci bi trebalo da igraju u lakovanim cipelama, u kojima bi i publika trebalo da bude. Za cizmase neka prave predstave neki drugi", rekao je Mensur.

Muziku za predstavu je uradio Mensurov stalni saradnik Aleksandar Sanja Ilic, koreografiju Andjelija Todorovic, a kostime Jelisaveta Tatic, dok su sve uloge poverene glumcima niskog ansambla.

Savetnik Skupstine grada za scenske umetnosti i umetnicki direktor niskog pozorista Jovan Cirilov najavio je da ce predstava ovog pozorista "Putujuce pozoriste Sopalovic", u reziji Dejana Mijaca, otvoriti Jugoslovenski pozorisni festioval u Uzicu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /