Cetvrtak, 16. oktobar 1997.

RAD-PARTIZAN 0:2 (0:0)

Samo zagrevanje za subotu

Beograd. - Stadion na Banjici. Gledalaca: oko 500. Sudija: Milivoje Aksentijevic (Sabac). Strelci: Pazin u 55. i Vukicevic u 72. minutu. Zuti kartoni: Jerinic, Vasiljevic, Glogovac (Rad), Krstajic (Partizan).

RAD: Sevo 6, Vasiljevic 5, Glogovac 5 (Stevanovic 6), Jerinic 5, Nikolic 5 (Mutavdzic 5), Podunavac 6, Kunovac 6, Divic 6, Tomic 5 (Topalov 5), Bajramovic 5, Djurdjevic 6.

PARTIZAN: Kralj 7, Bolic 7, Krstajic 6, Pazin 7, Tomic 6 (Vukicevic 7), Sabo 6, Tasevski 6 (Savic 6), Trobok 7, Ilic 7, Obradovic 6 (Trenevski 6), Isailovic 7.

Sampion drzave je u cetvrtfinalu Kupa Jugoslavije. Partizan je u jucerasnjem revans mecu sa Radom sacuvao zalihu iz prvog susreta (3:0). Okrsaj na Banjici, po izuzetno teskom terenu, bio je samo formalnost. Stekao se utisak da su gradski rivali vise mislili na prekosutrasnji okrsaj za prvenstvene bodove. Voljom zreba, naime, "crno-beli" i "gradjevinari " su u minulih nedelju dana dva puta odmerili snage, a ovog vikenda ce to uciniti jos jedanput.

Prvo poluvreme proteklo je u stalnoj terenskoj inicijativi gostiju, ali bez izglednih prilika za gol. Veteranu Sevi pripretili su na pocetku utakmice samo Tomic i Isailovic, dok su na drugoj strani reprezentativnog cuvara mreze Partizana Ivicu Kralja sutevima iz daljine pokusali da savladaju Djurdjevic i Podunavac. Ipak, prvi deo utakmice protekao je u mlakoj igri, sto je izazvalo negodovanje malobrojnih gledalaca.

Sampion je u drugom poluvremenu delovao organizovanije i kao plod toga su i pet-sest izglednih prilika za postizanje gola. Partizan je prvi pogodak postigao u 55. minutu. Posle kornera Troboka neko je iz sesnaesterca odbio loptu na 20-tak metra od gola Seve, a na nju je natrcao Pazin i snaznim udarcem zatresao mrezu. Cini se da je drugi gol bio jos lepsi, a njega je u 72. minutu positigao rezervista Vukicevic. On je na dodavanje Isailovica sa ivice kaznenog prostora poluvisoko plasirao loptu u sam levi ugao nemocnog Seva. To je ujedno bio i kraj fudbalske price na kisovitoj Banjici.

M. D. Milenkovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /