Cetvrtak, 16. oktobar 1997.

SELEKTOR SANTRAC SAOPSTIO SIRI SPISAK ZA PRVI MEC SA MADJARSKOM

Prvi poziv Dejanu Stankovicu

Beograd. - Tacno dve nedelje pre utakmice sa Madjarskom selektor Slobodan Santrac saopstio je siri spisak kandidata na kome je 24 imena, da bi ih za nedelju dana sveo na 18 ili 20. Jedini debitant je Dejan Stankovic iz Crvene zvezde koji je, kako kaze selektor, svojim igrama u mladoj reprezentaciji i Crvenoj zvezdi zasluzio poziv.

- U pitanju je perspektivan igrac, predstavnik nove generacije koja ce vremenom zameniti starije. Mi pratimo i druge potencijalne reprezentativce i posle utakmice sa Madjarskom dacemo i njima sansu u prijateljskim susretima.

Okupljanje igraca planirano je za sredu, 22. oktobra u Beogardu kada je predvidjen trening na terenima Milicionera, da bi odmah produzili na Palic gde ce ostati do utorka, 28. oktobra. Istog dana "plavi" autobusom putuju za Budimpestu i uvece ce odrzati jedini trening na Nep stadionu. Definitivno se zna da ce utakmica poceti u 17.00 (29. oktobra).

- Zbog obaveza u svojim klubovima okupljanje ce trajati tri dana, nasta smo vec "navikli" - Drulovic, Mijatovic i Petrovic stizu u cetvrtak, Vidakovic i Nadj u petak. Ja cu, u medjuvremenu sa Palica skoknuti do Budimpeste da bih posmatrao mec u Ligi sampiona izmedju MTK i Kroacije jer u madjarskoj ekipi igra cak sest reprezentativaca - kaze Santrac.

Sudi Portugalac

Mec u Budimpesti vodice portugalska trojka, predvodjena Manuelom Melom Pereirom. Odredjene su i sudije za ostala tri susreta: utakmicu Kroacija-Ukrajina arbitrirace Kolina (Italija), Rusija-Italija - Mikelsen (Danska) i R. Irska-Belgija - Laslo (Madjarska).

Do juce je u FSJ stiglo trebovanje za cak 10.000 ulaznica i sigurno je da ce taj broj biti dvostruko veci.

- Madjari ne treba da brinu, samo Jugosloveni moci ce da im popune tribine - nasalio se generalni sekretar FSJ Branko Bulatovic. - Naravno, sigurno necemo dobiti dovoljan broj karata da bi svim navijacima izasli u susret, ali ucinicemo koliko mozemo.

B. K.

Po trojica iz Zvezde i Betisa

Na sirem spisku su sledeci igraci: golmani - Kralj (Paratizan), Lekovic (Kilmanrok), Kocic (Perudja), odbrana - Mirkovic (Atalanta), Vidakovic (Betis), Nadj (Betis), Mihajlovic (Sampdorija), Djukic (Valensija), Djorovic (Selta), Brnovic (Betis) Saveljic (Bordo), sredina - Jokanovic (Tenerife), Jugovic (Lacio), Stojkovic (Nagoja), Savicevic (Milan), Petrovic (PSV), Drulovic (Porto), Govedarica (Lece), Stankovic (C. zvezda), napad - Mijatovic (Real M), Milosevic (Aston Vila), Drobnjak (Lens), Jovicic (C. zvezda), Ognjenovic (C. zvezda).

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /