Cetvrtak, 16. oktobar 1997.

ZAVRSNI PREDIZBONI SKUP MOMIRA BULATOVICA U PODGORICI

Sudar dva oprecna sistema vrednosti

Bulatovic izneo uverenje da ce i u drugom izbornom krugu pobediti "istina, pravda, postenje i sloboda", sto u njegovoj interpretaciji znaci da ce pobediti Crna Gora i SRJ

Podgorica. - Predizborna kampanja i rezultati prvog kruga predsjednickih izbora kazali su sve. Predsjednicki kandidat pucistickog krila DPS-a, na svom konceptu savezne drzave dobio je glasove i otvorenu podrsku svih politickih snaga u Crnoj Gori i njihovig biraca koji su suverenu Crnu Goru i njen izlazak iz SRJ javno deklarisali kao svoj osnovni programski cilj i svrhu svog postojanja - izjavio je juce Momir Bulatovic na svom zavrsnom predizbornom skuu, odrzanom u podgorickom Domu omladine "Budo Tomovic".

Bulatovic smatra i da je sukob u DPS-u "dozivio potpuni i definitivni rasplet nakon prvog kruga predsjednickih izbora", jer se pokazalo "ko je izvorni nosilac programskih vrijednosti DPS-a i uz koga je vecina clanstva".

Bulatovic je svog protivkandidata optuzio za nacionalnu homogenizaciju pripadnika manjinskih nacionalnih i etnickih grupa u Crnoj gori "stalnim i snaznim nametanjem teze o ugrozenosti Crne Gore u Jugoslaviji". Time je, naglasio je on, politicka situacija u Crnoj Gori znatno destabilizovana. "Ovih dana Muslimane, Albance i Hrvate u Crnoj Gori plase Momirom Bulatovicem. Ja im ponovo porucujem, da su im naveci neprijatelji upravo oni koji se, samo radi njihovih glasova na izborima, igraju sa tim ljudima i opasno zaostravaju politicke odnose u Crnoj Gori", kazao je Bulatovic.

Bulatovic je protivnicku stranu optuzio da "na kartu navodne ugrozenosti nacionalnih i etnikih grupa igraju i na taj nacin sto izmedju nase partije i Srpske radikalne stranke stavljaju znak jednakosti. Naveo je, pritom, da se posredstvom SDB rasturaju leci o podrsci radikala njemu kao predsjednickom kandidatu, a da se, na drugoj strani, Djukanoviceva strana "dici javnom podrskom stranke jednog Arkana, kao i velikom ljubavlju u kojoj su se sljedbenicima Ibrahima Rugove i Alije Izetbegovica". "Boljeg argumenta za uspravnu i evropsku Crnu Goru zaista nijesu mogli naci", ironicno je primijetio Bulatovic.

Navodeci u cemu su sve razlike izmedju koncepta koje zastupaju on i Djukanovic, Bulatovic je zakljucio da se radi "o sudaru dva potpuno oprecna sistema vrijednosti i shvatanja, ne samo drustvenog uredjenja i nacina vrsenja vlasti, vec i licne pozicije i opsteljudskih vrijednosti svakog gradjanina". Bulatovic je, inace, uvjeren da ce i u drugom izbornom krugu "pobijediti istina, pravda, postenje i sloboda". "A to znaci, pobijedice Crna Gora i SRJ", precizirao je on.

D. V.

Knezevic cestitao Bulatovicu pobedu

Predizborni skup u podgorickom Domu omladine trajao je relativno kratko, a osim predsjednickog kandidata govorili su jos Predrag Bulatovic, potpredsjednik partije, Zoran Knezevic, savezni ministar pravde i dr Miodrag Kovac, poslanik u crnogorskom parlamentu. Svi su oni bili jedinstveni u optuzbama protivnicke strane na izborima, kao antijugoslovenske, separatisticke i kriminalizovane, i svi su ubijedjeni u izbornu pobjedu Momira Bulatovica. Zoran Knezevic je unaprijed cestitao Bulatovicu novi predsjednicki mandat.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /