Petak, 17. oktobar 1997.

ODLUKA RUKOVODSTVA ORGANIZACIJE STUDENATA ALBANSKOG PARALELNOG UNIVERZITETA U PRISTINI

Albanski studenti odlozili proteste za 29. oktobar

Pristina, Beta. - Rukovodstvo organizacije studenata albanskog paralelnog univerziteta u Pristini saopstilo je juce da proteste ciji je cilj njihov povratak u skolske objekte na Kosovu odlaze za 29. oktobar.

Organizacioni odbor mirnih i nenasilnih protesta albanskih studenata razmotrio je sugestije i obecanja Kontakt grupe da ce do 15. oktobra izneti konkretne predloge u vezi sa zahtevom albanskih studen ata za bezuslovno oslobodjenje univerzitetskih objekta, navodi se u saopstenju Odbora.

"Odbor je konstatovao da do danas nije dosla nijedna zvanicna informacija, pa je odlucio da realizuje svoju platformu i za 29. oktobar odredio orijentacioni datum predstojeceg protesta". Kako se navo di u saopstenju, Odbor se odlucio za 29. oktobar jer smatra da "protest treba da bude bolje pripremljen" i jer je "uzeo u obzir i najavljene kontakte medjunarodnih diplomata koji ce uskoro posetiti K osovo".

Pripreme za predstojece mirne proteste albanskih studenata pocinju odmah, dodaje se u saopstenju Odbora ciji clanovi su pet studenata - predstavnika Nezavisne unije albanskih studenata i cetiri profe sora koji nisu clanovi Unije.

Studenti paralelnog albanskog univerziteta u Pristini su 1. oktobra odrzali mirne proteste za oslobadjanje skolskih objekata koje ne pohadjaju vec sest godina, a zatim su saopstili da ostavljaju rok do 15. oktobra za ispunjenje njihovog zahteva.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /