Petak, 17. oktobar 1997.

ROBERT FARANAD, MEDJUNARODNI SUPERVIZOR

Sprovescemo rezultate izbora u Brckom

Sarajevo, Beta. - Medjunarodni supervizor za Brcko Robert Faranad izjavio je kako ce u potpunosti sprovesti rezultate opstinskih izbora i formirati multietnicku vlast u tom gradu. U intervjuu za sarajevski list "Dnevni avaz" on je istakao da su nalozi o formiranju multietnicke vlasti u Brckom, posebno policije i sudstva, napravljeni u "duhu Dejtona i da koriste svim etnickim grupama". Dodao je da nepostovanje njegovih nalaza predvidja i kazne.

"Neke indicije koje smo dobili od federalnih i srpskih vlasti u vezi sa formiranjem multietnicke policije su pozitivni", naglasio je supervizor za Brcko, dodajuci kako ce u sastavu policijskih snaga biti najvise Srba, potom Bosnjaka pa Hrvata. Upitan da li ocekuje blokade ovog procesa od srpske strane, Farand je odgovorio kako ne ocekuje blokade grupa iz bilo kojeg naroda vec od "pojedinaca koji proizvode nejasnu situaciju kako bi mogli da i dalje opstanu na vlasti i bogate se na racun siromastva ostalih ljudi".

"Sve sto sada radimo u Brckom, prema Farandovim recima, vodi ka konacnoj arbitraznoj odluci, a uspostavljanje multietnicke vlasti u gradu njen je konacni temelj. Konacna arbitrazna odluka za Brcko trebalo bi da se donese 15. marta iduce godine.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /