Petak, 17. oktobar 1997.

Koncert prekinut zbog buke ekipe RTS-a

Beograd, Beta. - Istaknuta slovenacka i svetska flautiskinja Irena Grafenauer prekinula je sinoc svoj nastup na beogradskim muzickim svecanostima (BEMUS), zbog buke koju je pravila ekipa za prenos koncerata Radio-televizije Srbije (RTS).

Puna sala Zaduzbine Ilije Kolarca gromkim aplauzom odobravanja je pozdravila ovaj gest umetnice. Posle nekoliko minuta prekida koncert je nastavljen.

Do prekida je doslo tokom izvodjenja druge tacke sinocnjeg koncerta. Ekipa za prenose RTS-a je, naime, snimala prvu tacku a potom napustila salu ostavivsi ukljucene kamere i slusalice, sto je, inace, vec vise godina ustaljena praksa kamermana. Po zavrsenom prvom stavu, Irena Grafenauer je prisla ivici scene i obracajuci se, na odlicnom srpskom, posredstvom kamere ljudima u reportaznim kolima rekla:

"Izvinite, mi ovde imamo koncert", okrenula se i, uz buran aplauz, napustila scenu popularnog beogradskog "Kolarca".

Ubrzo potom u salu je uleteo jedan od clanova ekipe RTS i iskljucio slusalice koje su ometale koncert a umetnica u pratnji dirigenta Ivanovica se vratila na scenu i nastavila koncert, da bi na kraju bila pozdravljena ovacijama beogradske publike, ciji je stari poznanik.

U pauzi koncerta jedan od urednika RTS Jovan Ristic je gest renomirane umetnice prokomentarisao recima: "Sta ovi umetnici hoce? Mnogo su komplikovani, stalno im nesto smeta".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /