Petak, 17. oktobar 1997.

MEC MADJARSKA-JUGOSLAVIJA IPAK NA STADIONU FERENCVAROSA (17.000 MESTA)

Gusci filter za Jugoslovene

Beograd. - Madjari su se ipak predomislili: susret sa Jugoslovenima igrace se na stdionu Ferencvarosa koji ima svega 17.000 mesta, onom istom na kome se Crvena zvezda u Ligi sampiona (decembar 91.) sastala sa Anderlehtom (3:2).

Domacin je ovu odluku obrazlozio cinjenicom da radovi na vecem Nep stadionu ne omogucavaju regularno odrzavanje sportskih priredbi.

Ovo je jos vise iskomplikovao problem oko ulaznica. Naime, do juce je u kancelariju FSJ stiglo trebovanje za vise od 15.000 karata, a organizator je za goste predvideo svega 1.290. Generalni sekretar FSJ Branko Bulatovic ipak ocekuje da ce se od nasih komsija dobiti koja "karta vise".

I dok "plavi" tek treba da prebrinu poslednju brigu u kvalifikacijama, zna se da ce zreb za zavrsnicu Svetskog prvenstva obaviti 4. decembra u Marseju. Tada ce se odrediti ucesnici svih osam grupa sa po cetiri ekipe. Istog dana odrzace se susret izmedju selekcija Evrope i "ostatak Sveta". Timovi ce biti sastavljeni od svih ucesnika "Mundijala" (iz svake ekipe po jedan igrac). Utakmica ce biti odigrana na marsejskom stadionu "Veldrom".

Na prolece, tacnije 9. i 10. marta, odrzace se u Parizu seminar za sve ucesnike SP, na kome ce biti selektori, treneri, doktori, sefovi za bezbednost i atasei za stampu svih reprezentacija koje su izborile plasman za Francusku.

Poznat je i datum odrzavanja zreba za Evropsko prvenstvo 2000. godine - taj cin obavice se 18. januara naredne godine u belgijskom gradu Gentu. Istog dana je i zreb za omladinsko EP (igraci do 21 godine) i to takmicenje je ujedno kvalifikaciono za ucesce na Olimpijskim igrama u Sidneju.

B. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /