Petak, 17. oktobar 1997.

IZJAVA SEFA NEMACKE DIPLOMATIJE

Kinkel: Milosevic odgovoran za Kosovo i tretman Albanaca

Skoplje, FoNet. - Nemacki ministar inostranih poslava Klaus Kinkel upozorio je juce iz Skoplja predsednika SR Jugoslavije Slobodana Milosevica da medjunarodna zajednica budno prati dogadjaje na Kosovu i da sef jugoslovenske drzave ne moze biti oslobodjen odgovornosti za ono sto se dogadja u toj pokrajini, javlja Makfaks.

"Zeleo bih da uputim poruku predsedniku Milosevicu da su reflektori svetske javnosti upereni ka Kosovu, kao i na to kako srpske vlasti tretiraju Albanace", izjavio je Kinkel, koji je juce doputovao u jednodnevnu zvanicnu poseti Makedoniji, drugu za poslednjih godinu i po dana.

Kinkel je oko pitanja Kosova izjavio da su se on i americki drzavni sekretar Medlin Olbrajt, prilikom nedavnog susreta u Njujorku, saglasili da jugoslovenski predsednik ne moze biti oslobodjen odgovornosti za ono sto se dogadja u toj pokrajini. Sef nemacke diplomatije je dodao da su se Bon i Vasington saglasili da uskoro u Beograd i Pristinu posalju direktore politickih uprava ministarstava spoljnih poslova kako bi se pomoglo postizanju dogovora za resavnje kosovskog problema.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /