Petak, 17. oktobar 1997.

SPOR U RIK CRNE GORE OKO IZBORNIH LISTICA

Predrag Vulikic podneo ostavku

Podgorica, FoNet. - Clan Republicke izborne komisije Predrag Vulikic, podneo je veceras ostavku, posto je komisija odlucila da ponisti svoju raniju odluku da se glasacki listici ne stampaju na papiru ciju je nabavku kontorlisao samo izborni stab Momira Bulatovica.

Predsedniku izborne komisije Marku Dakicu stigao je juce prigovor predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Milice Pejanovic-Djurisic, da je papir za glasacke listice uvezla firma ciji je direktor surak Momira Bulatovica. Pejanoviceva je takodje prigovorila, da niko od predstavnika izbornog staba Mila Djukanovica nije bio u prilici da kontorolise kolicinu narucenog papira, sto je i bila osnovana sumnja da bi se moglo raditi i o nedozvoljenim poslovima.

Komisija je taj prigovor prvo uvazila, a na sinocnoj sednici ipak odlucila da dozvoli overavanje vec odstampanih listica. Smatrajuci da se tako sumnjiv posao od izuzetnog znacaj ne sme privesti kraju na takav nacin, Vulikic je kao clan komisije podneo ostavku. Na slican nacin je protestovao i Milan Gajovic, predstavnik izbornog staba Mila Djukanovica.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /