Petak, 17. oktobar 1997.

MICOTAKIS RAZGOVARAO SA MILOSEVICEM O KOSOVU

Optimizam, bez obrazlozenja

Beograd, FoNet. - Bivsi grcki premijer i nekadasnji sef desnicarske Nove demokratije Konstantin Micotakis potvrdio je juce novinarima da je sa predsednikom Jugoslavije Slobodanom Milosevicem razgovarao o Kosovu i jugoslovensko-albanskim odnosima. On, medjutim, nije hteo da iznese detalje razgovora sa, kako je rekao, svojim "starim prijateljem" Milosevicem.

"Imao sam veoma dobar razgovor sa Milosevicem, mi smo stari prijatelji, o situaciji u zemlji (Jugoslaviji) i regionu uopste. Zadovoljan sam jer verujem da je razgovor bio koristan za obe strane", rekao je Micotakis kratko po izlasku iz Belog dvora, nakon dvocasovnih razgovora sa jugoslovenskim predsednikom.

Upitan kako vidi buducnost Balkana on je odgovorio da je "optimista". Isti odgovor glasio je i na pitanje koje se odnosilo na Kosovo.

Bivsi grcki premijer Konstantin Micotakis sastao se juce i sa predsednikom SPO Vukom Drakoskovicem, saopstila je sluzba za informisanje SPO.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, razmotrena su pitanja od interesa za mir u regionu, sa narocitim osvrtom na potrebu unutrasnje stabilnosti u Srbiji i brzo i svestrano ukljucenje nase zemlje u medjunarodnu zajenicu, kaze se u saostenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /