Petak, 17. oktobar 1997.

NOV TERORISTICKI NAPAD NA POLICIJSKU STANICU U SELU KLINCINA KOD PECI

U okrsaju sa policijom poginuo Adrijan Krasnici

U okrsaju sa policijom poginuo Adrijan Krasnici U trecem napadu na policijsku stanicu u Klincini vise albanskih ekstremista otvorilo vatru iz automatskih pusaka, rucnog bacaca, a koristili su i rucne bombe. Poginuli Adrijan Krasnici ucestvovao i ranije u napadima na policijske stanice u okolini Peci

Pristina, FoNet. - U okrsaju policije i albanskih ekstremista, koji su pretprosle noci napali policijsku stanicu u selu Klincina kod Peci, poginuo je jedan od napadaca Adrijan Krasnici, izjavio je juce predsednik Okruznog suda u Peci Zivojin Cvejic.

Napadaci su pretprosle noci u jedan sat i 20 minuta posle ponoci, na policijsku stanicu u selu Klincina otvorili vatru iz automatskih pusaka i ispalili dva projektila iz rucnog bacaca, a koristili su i rucne bombe. Policija je odgovorila na vatru i u okrsaju je poginuo jedan od napadaca. Predsednik Okruznog suda u peci Zivojin Cvejic izjavio je da je poginuli identifikovan i da se radi o Adrijanu Krasniciju, rodjenom 1972. godine u selu Vranovac kod Peci. Za njim je policija i ranije tragala, jer je protiv njega podignuta optuznica za ucesce u ranijim napadima na policijske stanice u okolini Peci. Sudjenje je trebalo da pocne za deset dana u Okruznog sudu u Pristini i njemu bi se sudilo u odsustvu, jer je bio u bekstvu.

Prema recima Zivojina Cvejica, na mestu napada pronadjeni su rucni bacac, automatsko oruzje i rucne bombe kineske proizvodnje. Istraga pretpostavlja da je bilo vise napadaca i da je jedan od njih ranjen. Za napadacima se traga. Predsednik Okruznog suda u Peci rekao je da su istrazni organi pozvali i predstavnike medjunarodnih organizacija da prisustvuju uvidjaju, ali da se oni nisu odazvali.

Ovo je treci napad na policijski stanicu u Klincini u toku ove godine. Za prethodne napade odgovornost je preuzela ilegalna albanska teroristicka organizacija "Oslobodilacka vojska Kosova".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /