Petak, 17. oktobar 1997.

NOVA DEMOKRATIJA ZESTOKO OPTUZILA LIDERA RADIKALA

"Crveni vojvoda" profitirao na nesreci Srba

Vreme je da se ispumpa taj preduvanii balon srpskih zabluda i prevara i da ovaj lazni Srbin i nazovi radikal ode gde mu je mesto izjavio Radivoje Lazarevic, potpredsednik ND

Beograd. - Nova demokratija, kako je receno na jucerasnjoj konferenciji za novinare, odlucila je da otkrije "kompletnu istinu" o "cvenom vojvodi", Vojislavu Seselju. Potpredsednik Nove demokra tije Radivoje Lazarevic optuzio je "crvenog vojvodu da je profitirao na nesreci sprskog naroda, kao i nerazumnoj svadji demokratskih politickih snaga na levici i desnici".

- Napadi na izborni savez "SPS - JUL- Nova demokratija" samo jacaju nas savez. Posto zna da mu je ND najveca prepreka za obnovu njegovog saveza sa vladajucom partijom, izborni profiter vojvoda Seselj se ustremio iz svih oruzja na ovu partiju - rekao je Lazarevic uz objasnjenje da "Seselj zna da je ND politicka buducnost ove zemlje i da ako sada ne unisti nju, onda ce ona unistiti njega".

- Zato u velikoj nuzdi toliko laze i klevece da to pas s maslom ne bi polizao, ne shvatajuci da mu je bolje da na vreme potrazi jedinu mogucu pomoc, a to je medicinska. Politicki mi mu ne mozemo pomo ci, jer nema spasa i leka za njegovu patolosku volju za vlascu - naglasio je Lazarevic.

Potpredsednik ND tvrdi da je "vreme da se ispumpa taj preduvani balon srpskih zabluda i prevara i da ovaj lazni Srbin i nazovi radikal, koji nema nista sem da blati casne Srbe i prave patriote, ode t amo gde mu je mesto".

Lazarevic kaze da ce se Nova demokratija, ako nema ko drugi, suprotstaviti "ovom junaku sa bezbol palicama i pistoljima u rukama i automatom preko grudi" i da ce "spreciti zlo koje Srbiji sprema Sese lj".

"Mi ne odlucujemo o tome hoce li Seseljevi radikali uci u republicku vladu, ali je sigurno da sa njima necemo da saradjujemo. Istinom cemo ga unistiti", navodi Lazarevic.

B. Cani

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /