Subota, 18. oktobar 1997.

IVAN KOVACEVIC U INTERVJUU TELEVIZIJI "NAIS"

Sprema se crveno-crna vlada nacionalne propasti

Po formiranju vlade izmedju levice i radikala u Srbiji bi ponovo bile uvedene sankcije, ocenio je portparol SPO

Nis. - Mi vidimo da se sprema crveno-crna koalicija izmedju SPS i radikala i smatramo da takva koalicija predstavlja propast Srbije i njeno guranje u jos veci sunovrat - izjavio je kasno preksinoc u Nisu portparol SPO Ivan Kovacevic.

U intervjuu za lokalnu televiziju "Nais" Kovacevic je rekao da "crveno-crna koalicija" ni u kom slucaju ne moze formirati vladu nacionalnog spasa, vec samo "vladu nacionalne propasti". Prema njegovim recima, po formiranju vlade izmedju levice i radikala u Srbiji, koju jos uvek opterecuje spoljni zid sankcija, ponovo bi bile uvedene sankcije.

"SPO nece ici ni u kakvu koaliciju, izuzev sa sopstvenim programom, cija je sustina evropeizacija Srbije, njen ulazak u Evropu, prilagodjavanje domaceg zakonodavstva zakonima Evropske unije, postovanje Dejtonskog sporazuma i saradnja sa Haskim tribunalom. U svim narednim izborima SPO ce ici u koaliciju samo sa sopstvenim programom", rekao je Kovacevic.

Portparol SPO je dodao da ce savezni mandati koalicije "Zajedno" biti rasporedjeni "ni po babu ni po stricevima, vec po pravdi Boga istinoga". Prema njegovim recima, domace zakonodavstvo i pravosudje veoma lose regulisu celokupnu izbornu materiju, a nesporazuma oko podele saveznih mandata ne moze biti, posto koalicija "Zajedno" na saveznom nivou ne postoji. "Pri podeli saveznih mandata uzecemo u obzir sve elemente koji mogu uticati na podelu mandata, ali ne i sam ugovor, koji su raskinule DS i GSS", ocenio je on.

Prema njegovim recima, demokratski blok koji ce formirati DS i GSS zeli da istakne svog predsednickog kandidata, koji ce biti "samo trojanski konj" koji bi trebalo da oduzme glasove Vuku Draskovicu. "To je u stvari blok protiv SPO koji zeli da spreci promene u Srbiji i da pomogne socijalistima da ostanu na vlasti", rekao je Kovacevic.

On je ponovio poziv DS da predlozi novog kandidata za gradonacelnika Beograda, koji ce SPO podrzati i "u skladu sa ugovorom" izglasati u SG. "Osim sto je srusio koaliciju "Zajedno" na seveznom i republickom nivou, Zoran Djindjic se pokazao kao nesposoban gradonacelnik i njegova smena je na dobrobit gradjana Beograda", zakljucio je on u razgovoru za televiziju "Nais".

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /