Subota, 18. oktobar 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA NAGOVESTILA DA NECE IZACI NA PONOVLJENE PREDSEDNICKE IZBORE

Izborni uslovi nece biti promenjeni

Tajna kombinatorika dovesce do novih izbora, a strah od njih drzi Milosevica i Draskovica u smrtonosnom zagrljaju, ocenila Aleksandra Joksimovic, portparol DS

Beograd. - Sve izvesnije je da Demokratska stranka nece ucestvovati na predsednickim izborima ako se oni zakazu za decembar ove godine jer nema nikakvih nagovestaja da ce izborni uslovi biti promenjeni - izjavila je Aleksandra Joskimovic, portparol DS, na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Pregovori oko Vlade Srbije, prema ocenama DS, bice zavrseni posle izbora u crnoj Gori. "Ovde sve strane negiraju da ucestvuju u pregovorima, dok se u demorkatskim zemljama oni vode pred ocima javnosti. Ta tajna kombinatorika dovesce do novih izbora, a strah od njih u smrtonosnom zagrljaju drzi Slobodana Milosevica i Vuka Draskovica," ocenila je Aleksandra Joksimovic.

Ona je upozorila da nezavisnim medijima ponovo preti zatvaranje. Mediji koje kontrolisu SPS i JUL, a iskljucivo emituju zabavni program, sve vise se bave politikom u tok-sou emisijama, u cemu prednjaci TV "Pink", rekla je Joksimovic.

Najzastupljenija stranka u Drugom dnevniku RTS-a, od 11. do 17. oktobra, prema analizam DS, bila je Socijalisticka partija Srbije sa 25 minuta. Slede Demokratska partija socijalista (22 minute), SRS (18), SPO (15), JUL (12) i ND (sest minuta). U "Vestima u 7" na Studiju B, u istom periodu, najzastupljenije je bio SPO (15 minuta). SRS je imala deset, GSS- sest, SPS, DPS i DS po pet minuta, DSS - cetiri i JUL i ND po tri minuta.

Danasnju sednicu Glavnog odbora DS, Joksimovic je najavila kao miran sastanak na kome ce biti reci o protekloj antiizbornoj kampanji i periodu koji je usledio posle nje. Bice razmatran i slucaj Djordja Basica koji je iskljucen iz novosadskog odbora DS.

I. K.

Demokrate podrzavaju Djukanovica

U izbornoj trci za predsednika Crne Gore, demokrate podrzavaju Mila Djukanovica, jer ocenjuju da je "sa njim zagrantovan put u demorkatiju". Demokrate smatraju da je Slobodan Milosevic prekrsio svaku meru u podrsci Momiru Bulatovicu jer je za to zloupotrebljavao drzavnu televiziju. "SPS je pomogao Bulatovicevu kampanju i finansijski i u ljudstvu. Vaznije im je da pobedi Bulatovic nego Zoran Lilic", rekla je Aleksandra Joksimovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /