Subota, 18. oktobar 1997.

NEIZVESTAN TERMIN SEDNICE PREDSEDNISTVA SPO

Draskovic odlozio dolazak u Cacak

Beograd. - Velimir Ilic, gradonacelnik Cacka i visoki funkcioner Srpskog pokreta obnove tvrdi u izjavi za "Nasu Borbu" da je predsednik SPO Vuk Draskovic juce otkazao posetu opstinskim odborima SPO, iako je po recima Ilica, to ranije dogovoreno. Po njegovim recima, Draskovic ce Cacak posetiti u naredna dva-tri dana, jer je juce morao da ostane u Beogradu na "nekim vaznim sastancima".

- Informaciju o terminu odrzavanja sledece sednice Predsednistva stranke jos nismo dobili, ali ocekujemo da se zakaze za vikend ili pocetak naredne nedelje, kaze Ilic.

Clan Predsednistva SPO u ostavci Borivoje Borovic, najavio je pre nekoliko dana da bi ovog vikenda mogao da obelodani na koji ce nacin "spasiti srpsku opoziciju", ali se nakon te izjave Borovic vise nije oglasavao. Kako tvrdi nas izvor iz SPO, izvesno je da ce Borovic razgovarati sa Vukom Draskovicem, kako bi razresili nesporazume u stranci pre odrzavanja sednice Predsednistva, na kojoj se ocekuje pokretanje pitanja smene Milana Bozica. Potpredsednik Skupstine Beograda Milan Bozic, najcesce pominjani funkcioner SPO u medijima, uporno izbegava kontakte sa novinarima, ne odgovarajuci na ucestale napade njegovih partijskih drugova.

Interesantno je da je sednica Predsednistva SPO u ovoj nedelji bila zakazivana i otkazivana tri puta, a da clanovima stranke do danas nije objasnjeno zbog cega.

J. Ko.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /