Subota, 18. oktobar 1997.

IZVRSNI ODBOG GRADA

Grejanje gasom placeno zamljistem

Novosadska "Toplana" u potpunosti je pripremljena za grejnu sezonu, potvrdjeno je juce na sednici Izvrsnog odbora grada, ali za pocetak grejanja ceka se gas od Republike. Predsednik gradske vlade, Caslav Popovic, istakao je kako su u januaru zatekli dug od 66 miliona dinara, koji je sveden na 44 miliona, pa je sa Naftnom industrijom dogovoreno da 70 odsto od ukupnog prihoda "Toplane" automatski ide NIS-u, a ostatak ovom komunalnom preduzecu. Glavnica duga Naftnoj industriji, kako je rekao Popovic, resice se kompenzacijom za gradjevinsko zemljiste. To resenje je potvrdjeno u cetvrtak u razgovoru sa direktorom NIS-a. - Tako je na danasnji dan Grad pretplatio Toplanu - istakao je Popovic.

Izvrsni odbor dao je saglasnost na Program rada Zimske sluzbe za 1997/98. godinu. Tako ce ove zime JKP za puteve "Novi Sad" uklanjati sneg i led sa 269 ulica u gradu, a u Petrovaradinu i naseljenim mestima, u ukupnoj duzini od 291 kilometar. Za to ce biti potrebno 2.000 tona soli, 80 kubika peska i 60 tona agregata. Za pocetak rada Zimske sluzbe odredjen je 15. novembar. Do zavrsetka Programa, 16. marta 1998. godine, Izvrsni odbor preporucuje JP Zavodu za izgradnju grada, JKP za puteve, JKP Cistoca i JKP Gradsko zelenilo da se organizuju tako da se za manje od pet sati (sto je bilo predlozeno vreme) obezbedi prohodnost puteva i drugih saobracajnih povrsina.

U Futogu postoji problem sa kanalom otpadnih voda "Sukova bara", o cemu je raspravljala Skupstina grada u martu i zakljucila da Izvrsni odbor treba da izradi projekat o mogucnostima ekoloske sanacije tog kanala. Kako je juce saopsteno, za sanaciju trenutnog stanja potrebno je zaceviti kanal i izgraditi kolektor Novi Sad - Veternik - Futog, pa Izvrsni odbor predlaze Skupstini grada da nalozi JP "Zavod za izgradnju grada" da izvidi sve mogucnosti da se radovi na sanaciji "Sukove bare" uvrste u program uredjivanja gradjevinskog zemljista, odrzavanja, zastite i razvoja puteva za 1998. godinu, zatim da republicka inspekcija Juznobackog okruga izvrsi kontrolu i identifikaciju zagadjivaca.

Gradska vlada je prihvatila Informaciju o potrebi otpisa duga Pozorista mladih prema JP "Poslovni prostor", vezan za placanje naknade za koriscenje prostorija u Ulici Zarka Zrenjanina 4 i 8. Naime, taj dug, kako je saopstila clan gradska vlade Ksenija Popovic, nastao je izdavanjem u podzakup dela prostora plesnom studiju "Arena", koji ne placaju koriscenje 440 kvadrata. Trenutno su u postupku medjusobne tuzbe: "Poslovni prostor" tuzio Pozoriste mladih, a oni su tuzili studio "Arena".

Kako bi se uredilo podrucje male privrede u bloku Ulice Mileve Simic i Profesora Grcica u radnoj zoni Sever I, Izvrsni odbor prihvatio je predlog regulacionog plana tog dela grada. Uz to, prihvacen je i nacrt regulacionog plana stambene zone "Kupusiste" u Futogu i nacrt regulacionog plana komercijalnog centra izmedju Autoputa i Temerinske ulice.

S. Jakovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /