Subota, 18. oktobar 1997.

NAPAD NA BABALOC, KOSOVSKO NASELJE SRPSKIH IZBEGLICA IZ ALBANIJE

Osuta paljba iz rucnog bacaca i iz automata

Pristina, FoNet. - Nepoznata lica ispalila su oko jedan sat posle ponoci izmedju cetvrtka i petka projektil iz rucnog bacaca na jednu kucu u izbeglickom naselju Babaloc kod Decana i otvorila vatru iz automatskih pusaka na naselje. Ostecena je kuca Vesa Zlaticanina, dok se na nekoliko drugih vide tragovi puscane municije. Jake policijske snage blokirale su sve prilazne puteve tom naselju i tragaju za napadacima. Policija ne saopstava detalje o ovom napadu, ali se sumnja da su pocinioci clanovi grupe ilegalne organizacije "Oslobodilacka vojska Kosova" koja je izvrsila nekoliko poslednjih napada u ovom kraju. U naselju Babaloc, inace, zivi oko sto srpskih porodica koje su pre sedam godina pobegle iz Albanije.

Policija nasla izgovor za zlostavljanje Albanaca

Pristina, Beta. - Kosovski informativni centar saopstio je da su jake policijske snage juce ujutru opkolile selo Rastavica kod Decana, uhapsile sedam Albanaca a nekolicinu zlostavljale. U akciji koju KIC naziva "kaznenom ekspedicijom" pretuceni su slucajni prolaznici na putevima sela Babaloc u decanskoj opstini.

Prema saopstenju KIC, selo Rastavica opkoljeno je pod izgovorom da je napadnuto naselje Srba i Crnogoraca izbeglih iz Albanije. To je treca "kaznena ekspedicija srbijaske policije na Kosovu ove nedelje", navodi se u saopstenju KIC.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /