Subota, 18. oktobar 1997.

JUGOSLOVENSKA LEVICA DEMANTUJE SESELJA

Nema samostalnih pregovora s radikalima

Konacnu rec o raspodeli 110 osvojenih mandata dace nosilac nase liste Slobodan Milosevic, izjavila Tatjana Lenard, portparol beogradskog odbora JUL-a

Beograd. - Pregovori oko formiranja Vlade Srbije sa ostalim strankama zapocece tek nakon dogovora u savezu levih snaga - rekla je juce Tatjana Lenard, portparol Gradskog odbora Jugoslovenske levice, demantujuci tvrdnje Srpske radikalne stranke da je "JUL prihvatio inicijativu radikala".

- Mi nismo prihvatili da sa radikalima saradjujemo mimo naseg koalicionog saveza. Da li ce poziv Vojislava Seselja biti prihvacen, zavisi od dogovora unutar bloka levih snaga - rekla je Tatjana Lenard i rekla da saradnja s ostalim strankama dolazi u obzir, ali da JUL o ucescu u vladi nece voditi pregovore samostalno. Po njenim recima, pregovori oko podele mandata unutar koalicije SPS-JUL-ND su u toku i "neme nikakvih problema", jer se raspodela mandata nece uraditi na osnovu procenata, vec je bitno da to budu najkvalitetniji ljudi sa izborne liste.

- Konacnu rec oko raspodele 110 osvojenih mandata, dace nosilac nase liste Slobodan Milosevic - rekla je Lenard i naglasila da ce Jugoslovenska levica postovati zakonski rok oko odrzavanja narednih predsednickih izbora. "Za sada se pominje rok od 60 dana za odrzavanje izbora od zvanicnog objavljivanja rezultata u Sluzbenom glasniku Republike Srbije", istakla je Lenard, ali nije mogla da precizira da li ce Zoran Lilic biti ponovo kandidovan. Levica ce, po njenim recima, podrzati "bilo kog kandidata, za koga se SPS odluci".

J. Ko.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /